Aceste imagini au fost filmate în urmă cu doar câteva săptămâni, într-un cartier de la marginea Brașovului. Este o stație de asfalt care a fost închisă recent, alături de o fabrică unde se producea var.

"Să se mute definitiv. De ce? Pentru că poluează și face o mizerie Trec chiar pe lângă ea și mă umple de praf. Și în casă? Și în casă, pe pervaz, nu se poate deschide geamul."

Ce spune primarul Brașovului

Primăria a blocat reautorizarea lor, iar acum caută soluții pentru relocarea întreprinderilor cât mai departe de zonele locuite de oameni.

Allen Coliban, primar Brașov: "În ultimii doi ani au fost două fabrici care n-au mai primit autorizația de funcționare și urmează și altele. De ce asta, pentru că dreptul la un mediu sănătos este prevăzut de constituție, articolul 35 garantează acest drept și trebuie să luăm măsuri prioritar pentru oameni."

Citește și: Încă doi medici și un fost manager de spital, urmăriţi penal în cazul stimulatoarelor cardiace prelevate de la cadavre

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dar cu o floare nu se face primăvară, iar până ca localnicii și turiștii să respire un aer curat, de munte, mai este drum lung.

Citește și: Primăria Capitalei a încheiat contracte de 50 de milioane de euro pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic

Adrian Jătăreanu, corespondent Kanal D: "În unele zile, poluarea din Brașov este vizibilă cu ochiul liber, cel mai bine de aici din zona de belvedere.

În spatele meu orașul pare că este acoperit de ceață, însă în realitate vorbim despre substanțe chimice care au fost eliberate în atmosferă și care în continuare acoperă orașul pe tot parcursul zilei."

Există locuri unde aerul este aproape irespirabil

În urmă cu doi ani, Brașovul era pe locul al treilea, în România, la nivelul ridicat al poluării, după București și Iași. Probleme sunt și acum, iar aplicațiile care măsoară nivelul de poluare arată că în oraș încă mai există locuri unde aerul este aproape irespirabil.

Citește și: Șef de Poliție, acuzat că foloseşte ilegal un tichet de parcare pentru persoane cu handicap

"Vrem să verificăm calitatea aerului din Brașov și am intrat pe un site specializat. Vedem pe hartă că sunt foarte multe zone cu galben, însă cea mai mare problemă este pe acest punct roșu. Suntem pe strada Emanoil Berfeld, unde ne aflăm și noi. Indicele de poluare este de 141, asta înseamnă că aerul de aici este foarte nesănătos de respirat."

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Allen Coliban, primar Brașov:   "Dacă ne raportăm strict la cifre, da, se vede o îmbunătățire a calității aerului în Brașov, însă suntem departe să ne oprim și să ne declarăm mulțumiți."

Citește și: Un elev din Caracal susține că a fost agresat fizic și verbal de două cadre didactice

O altă problemă majoră este praful de pe șantiere, care se ridică în aer. Și traficul este o sursă mare de poluare. Autoritățile au montat zeci de stații de încărcare pentru a-i încuraja pe brașoveni să își cumpere mașini electrice.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si