Angajații din domeniul privat ar putea primi vouchere de vacanță, potrivit unui proiect de lege depus în Parlament.

În acest fel, peste 4,2 milioane de români ar urma să se bucure de acest beneficiu, toate costurile fiind suportate de Guvern.

Citește și: Horoscop 9 martie 2023. O zi de joi cu ghinion pentru două zodii

Ideea din spatele acestui demers este că dacă angajații de la privat plătesc aceleași taxe și impozite precum bugetarii, atunci ar fi optim să beneficieze și ei de aceste drepturi.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Ministerul Educației vrea să mute meditațiile la școală

Câți bani vor fi alocați voucherelor de vacanță?

Inițiatorii acestui proiect propun ca toți angajații din mediul privat să beneficieze de vouchere de vacanță, precum și salariații care lucrează la stat. Sumele ar urma să fie suportate din bugetul de stat.

Citește și: VIDEO. "Ieșiți afară cu nunta voastră!" Patronul unui restaurant, enervat de muzica cerută de miri, scoate arma de foc...

Ar fi vorba de peste 6 milioane de lei pentru cei 4,2 milioane de angajați din mediul privat. De asemenea, această „investiție” nu va fi o gaură mare pentru buget, deoarece 60% din această sumă se va întoarce tot la stat, sub formă de TVA, taxe și impozite pe venit.

Citește și: Ce activități ai putea face în primăvara aceasta? Ieși în natură și bucură-te de experiențe noi!

Dacă acest proiect va fi aprobat, începând din ianuarie 2024, toți salariații, fie că sunt bugetari, fie că lucrează în domeniul privat, ar urma să primească an de an câte un voucher de vacanță în valoare de 1.450 lei.

Citește și: VIDEO. A mers în "vacanța de vis" în Mexic, la împlinirea vârstei de 24 de ani, dar a fost ultimul ei drum. Kiara, ucisă în bătaie de iubit

Pentru ca acest lucru să fie posibil, angajatorii vor avea doar obligația să trimită liste cu toți salariații către direcțiile județene de finanțe.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si