Azi, 15 martie, valorile termice vor scădea față de ieri, dar chiar și așa, vremea va fi caldă, cu temperaturi între 9 și 15 grade. Înnorări accentuate vor fi în Banat, Crișana, Maramureș, iar spre seară și in vestul Transilvaniei și al Olteniei. Vântul va sufla cu rafale de peste 50 km/h.
Vremea va fi caldă în Capitală, iar pe parcursul zilei vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile vor ajunge la cel mult 16 grade.

Citește și: Furtună de praf în România. Zonele afectate

La munte se vor accentua înnorările treptat mai ales spre seară în Carpații Occidentali și nordul Carpaților Orientali.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în a doua parte a zilei, mai ales pe creste, cand rafalele vor atinge viteze de peste 60 km/h.

Citește și: VIDEO. O ploaie cu viermi uriași a creat panică pe o stradă aglomerată

”Vom asista la o schimbare semnificativă în aspectul vremii. Se va resimți cel mai bine pe parcursul zilei de mâine, când temperaturile vor scădea în toată țara. Dacă ne-am obișnuit în zilele anterioare, chiar și astăzi, în mai multe zone ale țării cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru această perioadă, o vreme de primăvară înspre vară chiar, mâine vremea se va schimba radical în toate regiunile. 

Pentru moment vorbim de atenționarea meteorologică de cod galben, care vizează zona joasă din partea de vest, de nord-vest a teritoriului, și subliniază intensificările vântului. 

Din această după-amiază, la noapte, în prima parte a zilei de mâine, în aceste regiuni, în zona joasă din Banat, Crișana, în Maramureș, vântul va prezenta intensificări cu viteze de peste 55...60 km/h, astfel încât, în acele zone, pe lângă răcire și temperaturi scăzute, senzația de frig va fi mult accentuată. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Toate acestea se vor produce pe fondul unui front atmosferic rece care va traversa teritoriul țării noastre”, a explicat Alina Șerban.

 

Furtună de praf în România. Zonele afectate

A fost alertă de furtună de praf puternică în zona de nord-est a României. Vizibilitatea a fost extrem de redusă. O furtună de praf  a pus stăpânire pe zona de nord-est a României, în această după-amiază. Mai mult decât atât, autoritățile au declarat că traficul a fost îngreunat, din cauza vizibilității reduse.

Citește și: Primăvara a venit în Marea Britanie cu... viscol și zăpadă

Furtuna le-a dat bătăi de cap românilor în această după-amiază. Șoferii au fost sfătuiți să fie atenți în trafic, deoarece s-a circulat în condiții de vizibilitate redusă.

O furtună puternică de praf a afectat zona de nord-est a României.

Autoritățile au anunțat că traficul s-a desfășurat în condiții grele.

Citește și: Cod galben de vremea rea în weekend

Fenomenul meteorologic a avut loc la Iași, la granița cu Republica Moldova. Vântul a bătut cu viteze de până la 60km/h și a ridicat praful de pe câmpurile din apropiere.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Hatz Pizza, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Specialiștii au transmis că zona de nord a țării a fost sub o avertizare de tip nowcasting de vânt puternic. Anunțul a fost valabil până la ora 17:00.

Primăvara a venit în Marea Britanie cu... viscol și zăpadă

Luna martie nu a adus primăvara peste tot. În Anglia, temperaturile au scăzut drastic, și au fost însoțite de viscol și zăpadă. Cea mai afectată regiune este Birmingham, unde, mai multe zboruri au fost anulate din cauza zăpezii. 

În loc de primăvară, în Anglia este iarnă la tot pasul. Viscolul și temperaturile scăzute au pus stăpânire peste regiuni, iar, în Birmingham, mai multe zboruri au fost anulate din cauza zăpezilor.

Citește și: Plajele vor fi pregătite să primească turiștii de la 1 mai. Ce a transmis administrația plajelor

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si