Un localnic care își căuta în disperare pisica dispărută a fost cel care a descoperit trupul neînsuflețit al lui Francis. Trupul acestuia a fost găsit fără cap și dezmembrat, iar inițial omul a crezut că este un manechin. Bărbatul a fost găsit fără suflare în grădina din spate a casei Castlegreine de pe Boreenmanna Road din Cork, Irlanda, pe data de 28 decembrie 2019. Ionuț Cosmin N., un român în vârstă de 30 de ani care lucra ca bucătar în Cork, neagă acuzațiile care i se aduc.

Citește și: Marius a fost găsit fără suflare în casa sa din Scoția. Cu doar câteva ore înainte de a muri, românul își sunase mama în Italia să-i spună că se simte rău

Joseph Pierce, cel care a făcut descoperirea macabră, a susținut în fața judecătorilor, în a doua zi a procesului că, pe data de 28 decembrie a primit un apel la serviciu de la partenera sa, spunându-i că pisica lor a dispărut. Bărbatul a mărturisit că soția sa era supărată și a plecat să caute pisica în jurul proprietății la scurt timp după ce a plecat de la serviciu. Martorul a mai povestit că și-a sunat vecinii ca să-i permită sa caute pisica în grădinile lor. S-a dus la o casă, iar vecinul său, Brendan Kerrigan, i-a dat permisiunea să caute pe lângă gardurile vii și tufișurile de pe proprietatea sa.

Pus în această situație, Pierce s-a uitat peste zidul casei Castlegreine, o casă goală de câțiva ani. Bărbatul a mărturisit că a hotărât să se uite rapid în grădina din Castlegreine pentru a căuta pisica. Kerrigan i-a dat lui Pierce o scară pentru a-l ajuta să acceseze grădina din spate a Castlegreine, locul unde a făcut descoperirea terifiantă.

Trupul dezmembrat al lui Francis a fost găsit de un bărbat care își căuta pisica

Pierce a mărturisit în fața instanței că a încercat să caute pisica  „cât de repede am putut”  în tufișurile din zonă.  „M-am uitat în jur și erau gunoi și carton. Am căutat pisica. M-am uitat la cealaltă parte a tufișului și am aprins o lanternă pe telefon. Primul lucru pe care l-am văzut a fost un set de picioare. Am urmărit cu lanterna mea și, pe măsură ce am scanat mai sus, era evident forma unui corp”.

Citește și: FOTO- Imagini înfiorătoare cu un imigrant care înjunghie un student, în încercarea de a fi expulzat din Marea Britanie/Avocat: ”Se prezintă ca o persoană foarte naivă. A experimentat remușcări”

Martorul susține că era neîncrezător cu privire la ceea ce a văzut, menționând:  „Încercam să raționalizez asta. M-am gândit că este poate un manechin sau ceva de genul ăsta”. Pierce susține că a putut să vadă că trupul gol părea a fi al unui bărbat și a hotărât să sune la poliție.   „Am ieșit. Știam că nu ar trebui să fiu acolo. M-am întors peste zid la vecinul meu cu scara și i-am spus ce am găsit. Am sunat la stația Anglesea Street Garda”, a detaliat el.

Brendan Kerrigan, vecinul celui care a făcut descoperirea a declarat că i-a permis acestuia să-și caute pisica în jurul proprietății sale și i-a dat o scară pentru a trece peste zidul în grădinile casei

Castlegreine. În momentul în care Pierce s-a întors, Kerrigan a declarat că vecinul său i-a spus că a văzut ceva sub tufiș și că au sunat autoritățile. Kerrigan a explicat că Castlegreine a fost o casă goală de câțiva ani. Chestionat dacă știa că uneori oamenii intrau pe proprietatea abandonată, acesta a spus că da, dar a adăugat că  „nu a încălcat niciodată”   intimitatea sa.

Bărbatul susține că a crezut că a găsit un manechin

Ofițerul Brian Barron a declarat că el și un coleg l-au întâlnit pe Pierce, care era  „vizibil zguduit”, împreună cu vecinul său Kerrigan, la porțile din fața proprietății Castlegreine, după ce au tras un semnal de alarmă.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Pierce a fost vizibil zguduit. El a crezut că ar putea fi un manechin sau o statuie sfântă. Și-a cerut scuze și a spus că ar putea reacționa exagerat”, a declarat omul legii. Polițistul a precizat că a fost însoțit de colegul lui Michael Costello și că amândoi au mers pe un drum separat în jurul tufișului unde Pierce indicase că a descoperit trupul neînsuflețit.  Am putut vedea un cadavru sub tufiș. Era un mascul fără haine, cu excepția șosetelor. Capul lui dispăruse. Am văzut că brațul stâng nu mai era. Nu puteam vedea brațul drept. Polițiștii au plecat cu cei doi bărbați care au anunțat descoperirea. Eu am rămas și am luat notițe”, a mai precizat Barron.

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Ce semnifică ziua celor 40 de mucenici?/ Etnolog: ”Este un prag de comemorare în care oamenii își evocă înaintașii”

La ora 16.20 pe data de 28 decembrie 2019, la fața locului au ajuns anchetatorii. Medicul local, dr. Medhboob Kukaswadia, a fost chemat la Castlegreine, acolo unde a declarat decesul lui Francis la ora 16:45. Ulterior, cadavrul a fost transportat la morgă de la Spitalul Universitar Cork pentru efectuarea autopsiei.

Potrivit declarațiilor obținute de polițiști, Francis a locuit în zonă cu câteva luni înainte. Unul dintre chestionați i-a spus că doi rezidenți lipseau din Clanmornin House, dintre care unul corespundea descrierii lui Francis. Așa au ajuns oamenii legii la Clanmornin House, în camera lui Francis de unde au scos câteva obiecte, printre care un telefon cu flip și un card PPS.

Mai mult, se pare că victima suferea de dependență de alcool și uneori părăsea casa pentru a merge să cumpere alcool.

Un român este acuzat de uciderea lui Francis

Instanța l-a audiat și pe avocatul Patrick Bradley, care a spus că în 2017 i s-a cerut de către polițiști să examineze dosarul unui client de-al său care deținea Castlegreine House. În anul 2017, bătrânul proprietar a fost internat în spital timp de trei până la cinci săptămâni, iar la externare nu a fost suficient de bine pentru a se întoarce acasă. Bradley a confirmat că Castlegreine House era goală încă din acel moment. Acesta a declarat instanței că, în martie 2018, a ordonat unui constructor local să baricadeze casa după ce a primit un apel de la vecini și o rudă îndepărtată a bătrânului proprietar care l-a informat că oamenii intră și ies din casă.

Instanța a mai audiat probe de la poliție precum că în casa respectivă a fost găsit un ordin de plată întocmit către un alt bărbat, iar expeditorul se numea Ionuț Cosmin N. Jurații au aflat că atunci când polițiștii au intrat în Castlegreine House, au observat faptul că o cameră din incintă prezenta semne de utilizare. Polițiștii au găsit haine și bani și un amestec de pături care blocau fereastra.

Citește și: VIDEO- Șefa ICR Londra, Catinca Nistor- propusă pentru demisie

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Philipp Rahn, avocatul apărării, a prezentat unui martor obiecte pe numele altor persoane care au fost găsite în Castlegreine House, iar acesta le-a confirmat. Instanța a mai aflat că în cameră a fost găsită o chitanță de supermarket, datată și ștampilată, împreună cu două chitanțe Money Gram.

În momentul în care oamenii legii s-au întors la fața locului, pe data de 30 decembrie 2019, au identificat și o pungă de hârtie maro pătată de sânge, cioburi de sticlă sparte, sticlă acoperită cu sânge și o pălărie de lână care avea sânge în interior. Totodată, o mostră de sânge a fost luată dintr-o zonă de iarbă unde poliția a spus că ar fi fost dezmembrat trupul neînsuflețit.

În prezentarea cazului, procurorul Ray Boland a declarat că acuzatul a fost angajat ca bucătar în pub-ul Silver Quay din orașul Cork la momentul crimei. Ionuț Cosmin N. este acuzat că între 27 și 28 decembrie 2019, la Castlegreine House din Boreenmanna Road, l-a ucis pe Francis.

Procesul va continua în fața judecătorului și a juriului format din opt femei și patru bărbați.

Citește și: VIDEO- Un călugăr, de la Mănăstirea Frăsinei, alături de alți doi bărbați- arestați după ce au violat şi au agresat sexual doi copii de 10 ani şi 13 ani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si