UPDATE: Evenimentul nedorit, prin cedarea barajului,, s-a produs din cauze necunoscute. Volumul de apă deversat nu a produs pagube materiale cetăţenilor comunei şi nici infrastructurii DJ 552B, deoarece volumul de apă a fost preluat de albia pârâului Baboia, în cea mai mare parte, iar pe suprafeţele de teren de aproximativ 2,5-3 ha pe care a băltit apa circa două ore, în urma retragerii acesteia, am constatat că nu s-au produs pagube.

Aceasta este ceea ce constatat comisia de intervenţie din cadrul Primăriei Verbiţa în urma deplasării la locul producerii evenimentului”, a comunicat edilul localitătii Verbiţa, citat într-un comunicat dat publicităţii de Instituţia Prefectului judeţului Dolj. 

Apa s-a deversat peste mai multe terenuri agricole şi pe un drum judeţean, din localitatea Verbița, județul Dolj.

Un baraj din Dolj s-a rupt, iar apa devărsată a inundat un drum județean

Din fericire, autoritățile au anunțat că viitura nu a ajuns până la zona locuită, aflată la aproximativ zece kilometri de locul în care este amplasat barajul. 

Citește și: VIDEO- Trei utilaje au lucrat la deszăpezirea carosabilului pe DN 67C Novaci-Rânca

„S-a rupt în această dimineaţă un baraj şi apa a inundat în jur de trei hectare de păşune şi o parte dintr-un drum judeţean.

Din fericire, a ajuns la case, pentru că cea mai apropiată localitate de baraj era la peste 10 kilometri iar apa a ajuns la jumătatea distanţei dintre baraj şi zona locuită” a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, Adina Marica. 

Citește și: VIDEO- Cod galben de vânt puternic. Temperaturile scad drastic, iar maximele vor fi de 2 grade

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Autoritățile susțin că barajul este unul privat, iar la faţa locului intervin lucrătorii de la Administraţia Bazinală de Apă Jiu.

Cum va fi vremea de Paște? Anunțul meteorologilor! Ce temperaturi se vor înregistra?

Duminică, 16 aprilie 2023, ortodocșii prăznuiesc Paștele Ortodox. Cu această ocazie a sărbătorilor pascale, românii plănuiesc mini-vacanțe. Indiferent de planuri, este important să știți ce temperaturi se vor înregistra.

Citește și: VIDEO: Turcia a fost lovită de un nou dezastru. Cel puțin 13 persoane au murit în urma inundațiilor

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de vânt puternic și ploi în țară. Această avertizare este valabilă de miercuri, ora 12:00, până vineri, ora 02:00.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Inundații după cutremure

Duminică, în Capitală, vor fi înregistrate 17 grade Celsius. Sunt anunțate precipitații, însă vremea va fi una caldă.

De asemenea, luni, 17 aprilie și marți, 18 aprilie, vremea va fi senină. Temperatura va fi de primăvară, înregistrându-se 20 de grade. Este o ocazie bună pentru o excursie la munte sau mare, pentru a vă bucura de zile senine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si