Un bărbat care efectua lucrări pe terenul respectiv a fost cel care a găsit dispozitivul și a anunțat poliția.

Un proiectil exploziv a fost găsit pe un teren agricol din Giurgiu

"În timp ce desfăşura lucrări agricole pe un teren din localitatea Mihăileşti, un bărbat a observat un obiect ce părea a fi un proiectil. Acesta a anunţat Poliţia din oraş, iar un echipaj s-a deplasat la faţa locului şi a constatat faptul că cele sesizate se confirmă, solicitând sprijinul pirotehnicienilor din cadrul ISU Giurgiu.

Citește și: Patru adolescenți sunt acuzați că ar fi spart două școli. Ce au furat

Până la sosirea acestora, poliţiştii au asigurat zona, astfel încât nicio persoană să nu se apropie de muniţie. În urma verificărilor efectuate, pirotehnicienii au stabilit că este vorba despre un proiectil exploziv de calibrul 120 de milimetri. Acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate", se arată într-un comunicat al ISU Giurgiu.

Citește și: Cine poate deţine arme letale?

În acest an, în județul Giurgiu au mai fost descoperite patru dispozitive explozive în pădurile din localităţile Călugăreni şi Săbăreni şi pe terenuri din municipiul Giurgiu şi din localităţile Stoeneşti, Slobozia şi Vlad Ţepeş. 

Muniție provenind din al Doilea Război Mondial, descoperite de un localnic într-o pădure din Argeș

Un localnic a descoperit, duminică, zeci de cartuşe şi o grenadă cu ajutorul unui detector de metale, într-o pădure din Argeș.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Muniție provenind din al Doilea Război Mondial, descoperite de un localnic într-o pădure din Argeș

Pompierii au ridicat peste 20 de cartușe și o gredană provenind din al Doilea Război Mondial. Acestea vor fi distruse într-un mediu controlat.

Muniția a fost descoperită într-o pădure din localitatea Sălătrucu, de către un localnic care folosea un detector de metale. 

Citește și: Caz de braconaj la Giurgiu: aceștia au fost prinși în timp ce transportau iepuri de câmp prinşi cu ajutorul unor ogari

Cei de la ISU Argeș au ridicat muniția pentru a o distruge într-un mediu controlat. Au fost ridicate 24 de cartuşe de calibrul 7.92 mm şi a patru tuburi de cartuşe de aceeaşi mărime, toate provenind din al Doilea Război Mondial.

Citește și: VIDEO- Atacul cu arme hipersonice al Rusiei, moment de cotitură în războiul din Ucraina

Polițiștii trag un semnal de alarmă pentru cei ce fac astfel de descoperiri și avertizează că muniția neexplodată poate fi extrem de periculoasă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si