Vești bune pentru români! Pentru Paște, pensiile se plătesc mai devreme în această lună.

,,Le transmit un gând bun tuturor!”

”Pensiile se plătesc în această lună cu patru zile mai devreme, adică până la data de 11 aprilie, astfel încât părinții și bunicii noștri să aibă timp pentru a-și face cumpărăturile specifice sărbătorilor pascale.

Le transmit un gând bun tuturor!”, a declarat Marius Budăi pe Facebook.

Citește și: Suma câștigată de un cerșetor în România. În trei ore adună jumătate din pensia minimă

În această lună, în afară de voucherele speciale de alimente, vor ajunge și pachetele de alimente, înainte de Paște.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Paștele ortodox se va sărbători anul acesta pe data de 16 aprilie. Cei care nu sunt acasă, pot ridica pensia și talonul de la ghișeele poștale, în două zile lucrătoare, după ultima zi de plată a lunii respective.

Când pot ieși românii la pensie?

Foarte mulți ne gândim uneori când putem ieși la pensie. Cu cât vârsta respectivă se apropie, curiozitatea devine din ce în ce mai mare.

Răspunsul se poate afla în câteva secunde, pe site-ul Casei Naționale de Pensii.

Pe acest site se găsește un calculator disponibil care ne indică perioada în care avem dreptul la pensie atât anticipată, cât și pentru limita de vârstă. Procedura este ușoară și durează foarte puțin timp.

" Când mă pot pensiona"  este o secțiune disponibilă pe site-ul Casei Naționale de Pensii Publice, la categoria "Comunicare cu publicul".

 

În această secțiune, românii care vor să știe cât mai au până la perioada pensiei, trebuie să parcurgă pași foarte simpli. 

Românii vor completa data nașterii în primul rând. Urmează sexul și un text de verificare care trebuie introdus. Se apasă butonul ”calculează”, iar românii vor afla când vor putea beneficia de pensie.

Citește și: VIDEO- Din cauza salariilor mici ale românilor și pensiile vor fi la fel. Ce spun specialiștii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si