Rețetă friptură de miel. Secretul gospodinelor pentru friptura de la masa de Paște 2023
Rețetă friptură de miel. Friptura de miel este printre cele mai așteptate rețete pentru masa de Paște. Vă prezentăm o rețetă cu adevărat savuroasă de friptură de miel!
Rețetă friptură de miel. Preparatele din miel sunt foarte dorite pe masa de Paște. Mielul poate fi preparat sub diferite forme. Noi vă prezentăm mai jos o rețetă foarte ușoară de friptură de miel cu cartofi la cuptor!
Mod de preparare friptură de miel la cuptor cu legume
Primul pas pentru a prepara această rețetă este acela de a spăla pulpa de miel foarte bine. Aceasta trebuie să fie ștearsă cu un șervețel de bucătărie.
Ulterior se curăță usturoiul și se taie bastonașe. Pulpa trebuie înțepată cu un cuțit ascuțit, pe ambele părți, iar în găurile formate se pune usturoiul. Carnea de miel trebuie unsă cu ulei, apoi frecată cu sare și piper. Se pune în tavă, care a fost unsă înainte cu ulei. Totul se va adăuga în tavă, cu un pahar de vin, o cană de apă și se așează pe o bucată de carne câteva crenguțe de rozmarin și de maghiran.
Totul trebuie acoperit cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul preîncălzit. Tava se va scoate după 30 minute și se întoarce friptura pe partea cealaltă. Se va înveli și se bagă încă 30 minute în cuptor.
Se va scoate, se întoarce din nou și se adaugă în tavă și cartofii noi. Aceștia trebuie să fie întregi, spălați bine, dar necurățați. Se vor adăuga crenguțe de rozmarin și maghiran.
Tava se va băga 30 minute la cuptor. După cele 30 de minute, friptura se va mai lăsa puțin timp la rumenit. În acest timp, trebuie să urmărim ca sosul din tavă să nu scadă, iar dacă acest lucru se întâmplă, trebuie să mai adăugați apă călduță amestecată cu vin.
De preferat ar fi ca din 10 în 10 minute să ungeți carnea cu o pensulă pe care puneți sosul din tavă.
După rumenire, friptura poate fi scoasă și servită! Poftă bună!