Astăzi, vremea se va menține caldă în sud și în est, în timp ce în restul țării vor fi valori de temperatură apropiate de cele normale. Însă meteorologii nu vin cu vești bune pentru nord-vestul țării.

Meteorologii au anunțat cod galben de vreme rea în nord-vestul țării

Meteorologii au emis un cod galben de descărcări electrice și grindină, avertizarea fiind valabilă în judeţul Satu Mare pentru zonele Tăşnad, Ardud, Supur, Moftin, Beltiug, Acâş, Doba, Căuaş, Cehal, Terebeşti, Craidorolţ, Săcăşeni.  

Citește și: Sute de oameni au rămas blocați pe Aeroportul Otopeni după ce cursele unei companii aeriene au fost amânate

Potrivit ANM, codul galben este valabil până sâmbătă, ora 14.30.

Cum va fi vremea în ziua de Paște- Temperaturi între 15 și 20 de grade Celsius/ ”În noaptea de Înviere vom avea vreme bună”

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 10 – 17 aprilie, valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă a anului în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Meteorologul Iris Răducanu a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre valorile termice din ziua de Paște dar și din a doua zi.

Citește și: VIDEO Cod galben de ploi și vijelii în România. Ce județe sunt afectate în Vinerea Mare

Unde va ploua în noaptea de Înviere?

”În noaptea de Înviere vom avea vreme bună, doar în sud-estul teritoriului vor fi posibile ploi temporare. În prima zi, începând cu orele amiezii vom avea parte de precipitații sub formă de ploaie, mai ales în sudul, estul și centrul țării și doar pe spații mici în rest”, a precizat Iris Răducanu.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Cod galben de ploi și vijelii

”Pe alocuri, aceste ploi vor fi însoțite și de descărcări electrice, iar pe parcursul zilei de luni va ploua în majoritatea regiunilor, iar ploile vor avea și caracter de aversă, cu o probabilitate mai mare în vestul și sud-vestul teritoriului. La nivel de temperaturi, duminică ne vom situa în jurul celor specifice perioadei, deci temperaturi cuprinse, în general, la nivelul întregii țări, între 15 și 20 de grade, iar luni așteptăm o ușoară scădere a acestora ”, a mai adăugat meteorologul.

Citește și: Cod galben de fenomene periculoase. Care sunt zonele afectate

De exemplu, în Maramuș, valorile termice vor avea variații de la o zi la alta cu medii regionale ale maximelor între 13 și 16 grade. În intervalul 14-18 aprilie, probabilitatea ploilor va fi foarte ridicată, mai ales în data de 15 aprilie.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: ANM a emis un Cod galben de vânt puternic pentru mai multe județe din țară

În Moldova, temperaturile se vor situa între 13 și 19 grade celsius, iar după data de 15 aprilie sunt așteptate ploi. La fel și în Dobrogea vor fi cantități însemnat de ploi mai ales în intervalul 17-21 aprilie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si