Religia va fi introdusă drept materie opțională la Bacalaureat, conform Antena 3. Aici ar exista consens politic, fiind un amendament la care social-democrații țin foarte mult. Un profesor de religie a vorbit în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre această noutate.

”De-a lungul anilor au intervenit multe schimbări, dar disciplina religie face parte din trunchiul comun, este opțională, nu obligatorie, așa că este opțională și ca materie la Bacalaureat.

Dumnezeu ne-a creat după chipul Său, liberi să alegem. Eu predau la clasele primare și gimnaziu și observ bucuria acestora când le vorbesc despre Dumnezeu. Am elevi dornici de cunoaștere care au obținut rezultate bune la olimpiada județeană de religie”, a spus profesoara.

”Religia, ca și disciplină îi învață pe copii să fie mai buni, mai empatici, să îi respecte pe părinți, pe oameni, să se ajute unii pe alții și să creadă în Dumnezeu. Bineînțeles că religia ca materie opțională la Bacalaureat i-ar ajuta pe elevi să conștientizeze și aspectul moral al omului, pentru că religia este o materie a sufletului mai ales”, a mai adăugat cadrul didactic.

Ce spun elevii despre această inițiativă?

Sunt și alte modificări care ar urma să fie făcute în urma celor peste aproape 1000 de amendamente depuse. Printre altele, vorbim de pedepse mai dure pentru elevii agresori sau schimbări la examenele naționale, conform aceleiași surse.

În aceste condiții, elevii din clasele a XII-a par să aibă părerile împărțite.

”Părerea mea sinceră e că nu este o materie pentru Bac, pentru că în ziua de azi mai ales, nu mai există atât de multă credință și dintr-o clasă de 30 de copii, cred că maxim 2-3 ar alege să dea Bacul la religie, poate nici atât. Adică, dacă ar fi să am un cuvânt de spus, aș scoate religia din liceu, adică consider că avem mult mai multe materii prioritate, și cum am pățit eu încă din clasa a 9-a să am religia ultima oră,

ora respectivă puteam să o folosesc la orice altceva, ceva ce mă pasionează. Nu am o problemă cu religia, dar cred că e suficientă studierea ei până în clasa a 8-a”, a explicat o elevă în clasa a XII-a.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Calendar BAC 2023. Când încep înscrierile pentru examenul elevilor de clasa a XII-a?

Pe de altă parte, există și păreri pro pentru această propunere.

Unii elevi, de acord cu Religia la Bacalaureat

”Religia este o materie elementară pentru fiecare elev deoarece constă în cunoașterea culturală și tradițională a indivizilor. Simpla propunere de a reprezenta o materia opțională la Bac, poate stimula elevii în scopul de a învăța despre proveniența lor și a dobândi, pe parcurs, mai multă credință în Dumnezeu”, a spus Alexia.

Sunt și alte modificări care ar urma să fie făcute în urma celor peste aproape 1000 de amendamente depuse

Sunt și alte modificări care ar urma să fie făcute în urma celor peste aproape 1000 de amendamente depuse

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

”Sincer, cred că într-un fel este un lucru bun, deoarece majoritatea dintre noi cunoaștem o parte din ”religie”, să spun așa. De mici suntem învățați care este diferența binelui și a răului și de mici învățăm povești religioase. Adică, faptul că religia va fi materia opțională la Bac ar fi un adaos pentru noi și o ușurință în comparație cu celelalte materii. Partea rea este că nu toți suntem de aceeași religie și cred că ar crea diverse confuzii și insecurități pentru cei de o altă religie”, a mai spus o altă elevă din București.

Între timp, amendamentul referitor la diversitatea de gen care a aruncat în aer dezbaterile pe noile proiecte de lege din educație a fost scos. Ieri, 20 aprilie în comisia de învățământ din Camera Deputaților, parlamentari PSD și PNL au votat un amendament propus de cultele religioase prin care diversitatea identitară să fie înlocuită cu diversitatea religioasă.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si