Potrivit jurnaliștilor belgieni, procurorul a solicitat o pedeapsă mai severă, însă instanța belgiană a acordat o pedeapsă mai blândă, făcând-o pe femeia implicată să părăsească sala de judecată cu un zâmbet pe buze. Tony Wiggett, tatăl celor doi băieți răpiți, a considerat că verdictul este prea indulgent pentru suferința pe care el și copiii săi au experimentat-o.

Citește și: Cadavrul unui bărbat a fost găsit în chilia unei mănăstiri. S-ar fi aflat acolo de mai bine de o săptămână

După o căsnicie de 14 ani, relația cuplului belgiano-român s-a deteriorat, iar femeia a amenințat că îi va lua pe cei doi fii minori în România, acolo unde deținea o casă. Cu toate că a obținut permisiunea de a-i lua doar în concediu, românca a plecat cu cei doi băieți mai devreme și a refuzat să se întoarcă în Belgia, forțând tatăl băieților să ia măsuri pentru a-i recupera.

Românca a ignorat deciziile instanței judecătorești

Mama a ignorat hotărârile instanței belgiene, inclusiv aceea prin care minorii ar fi trebuit să rămână cu tatăl lor începând cu 1 septembrie 2021. Cu toate acestea, autoritățile române nu au fost de acord să o extrădeze pe femeie înapoi în Belgia. În octombrie, însă, femeia a călătorit în Italia unde a fost arestată și extrădată. Cu toate acestea, coșmarul lui Wiggett a continuat.

„Atunci când am vrut să-mi iau copiii, s-a dovedit că au fost duși într-un centru de plasament. Iar cei de acolo au refuzat să le dea drumul. Pentru că în continuare România a refuzat să coopereze. Speram să-mi aduc copiii acasă înainte de Crăciun, dar totul a fost în zadar”, a explicat belgianul.

Citește și: VIDEO- „Acest copil nu a avut curajul să spună părinților ce trăiește. A fost șantajat și amenințat”. Fenomenul de bullying face ravagii în rândul copiilor/ Mesajul disperat al unui părinte

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Enrique și Denis au ajuns să rămână în centrul de plasament încă două luni în condiții îngrozitoare. O zi întreagă în pijamale, fără voie să iasă afară, erau bolnavi, le era frig și trebuiau să doarmă pe o saltea pe jos. Tatălui meu i s-a frânt inima, pentru a nu știu câta oară”, a dezvăluit fostul soț al româncei.

„Abia la mijlocul lunii ianuarie li s-a permis, în sfârșit, să vină acasă. De atunci s-au întors cu mine și merg iar la școală. Dar eu și fiii mei suntem încă traumatizați. Am trecut prin iad și va dura mult timp pentru a readuce totul pe drumul cel bun”, a mai precizat belgianul.

Avocata belgianului a cerut o pedeapsă mult mai gravă pentru româncă

Procurorul a considerat că infracțiunea de răpire a fost una gravă, mai ales că minorii au fost reținuți în afara granițelor belgiene. Codul penal belgian prevede o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare pentru astfel de fapte.

„Situația este extrem de dureroasă. Este clar că aici copiii sunt marii perdanți. Ei au avut doar o legătură cu Belgia și asta le-a fost luată o lungă perioadă de timp. Este și un dosar frustrant pentru noi pentru că România nu a cooperat, împotriva tuturor reglementărilor europene. Efectiv, cer trei ani”, a declarat procurorul belgian.

Citește și: EXCLUSIV: Dezvăluirile făcute de mătușa lui Raul, copilul de 9 ani ucis în Belgia/ ”Era un copil zâmbăreț, activ”

Mai mult, în opoziție, avocatul apărării a solicitat achitarea clientei sale.

„Este adevărat că a ignorat decizia judecătorului de familie, dar asta pentru că se temea pentru siguranța ei și a copiilor. Tony nu i-a reproșat nimic, nici măcar faptul că a plecat mai devreme în România, unde deja și-a găsit de lucru. De asemenea, ea nu a ascuns nimic pentru că i-a anunțat pe cei apropiați că va pleca. Nici măcar nu este vina ei că cei doi nu s-au întors. Copiii înșiși au declarat că nu vor să se întoarcă la tatăl lor”, a explicat Jelle Dejaegher, avocatul româncei.

Belgianul s-a arătat dezamăgit de decizia magistratului

Judecătorul i-a dat româncei o pedeapsă considerată prea blândă: doi ani cu suspendare, o perioadă de supraveghere de cinci ani și daunele de 15.000 de euro solicitate de acuzare au fost reduse. Femeia a părăsit sala de judecată aplaudând, într-o ironie la adresa fostului soț și a avocatei sale.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

„Am sperat că cel puțin o parte din ea (sentință – n.r.) va fi eficientă. Femeia mai are o brățară la gleznă dar va fi eliberată de ea, astfel încât să poată merge oriunde dorește. Mai are un ordin de restricție și sperăm să-l respecte”, a precizat Nathalia Van Gheluwe, avocata belgianului.

De asemenea, în urma deciziei judecătorești, tatăl belgian s-a arătat foarte dezamăgit: „Cred că acest lucru este nedrept. Pedeapsa este mult prea ușoară pentru ceea ce mi-a făcut mie și copiilor. Suferința pe care a provocat-o este mult mai mare decât crede ea. În orice caz, sper să ne lase acum în pace pe mine, pe Enrique și pe Denis”.

Citește și: O româncă își caută cu disperare fiul plecat la muncă în Belgia. De două săptămâni, nimeni nu mai știe nimic de Gheorghe


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si