Pe 20 aprilie, Consiliul Local al Sectorului 3 n-a strâns suficiente voturi, dar va fi discutat din nou, fiind pus pe ordinea de zi a ședinței de azi, 26 aprilie 2023. Până acum, compania primăriei care deține hala a investit 80 de milioane de euro în lucrări, iar prin noul proiect, urmează să mai bage peste 10 milioane, potrivit Libertatea.

Proiectul de transformare a Halei Laminorului este pus pe ordinea de zi

În total, au fost 11 voturi pentru, 10 împotrivă și 8 abțineri, însă era nevoie de majoritate absolută. Conform definițiilor din Codul Administrativ, majoritate absolută înseamnă „primul număr natural strict mai mare decât jumătate din totalul membrilor în funcţie ai organului colegial”.

Totodată, pe site-ul Primăriei Sector 3 apar 31 de consilieri. Astfel, era nevoie de încă 5 voturi, așadar, de 16 voturi în total. Cu toate astea, Mihaela Văcaru, consilier USR,  care face parte din grupul care a votat împotriva proiectului susține că această lucrare are numeroase probleme.

Chiar dacă proiectul n-a trecut de Consiliul Local, el va fi discutat din nou în ședința din 26 aprilie 2023

Chiar dacă proiectul n-a trecut de Consiliul Local, el va fi discutat din nou în ședința din 26 aprilie 2023

[Sursa foto: Hala Laminor - Facebook]

”Se dorește finanțarea unor lucrări despre care noi nu știm de unde au apărut”, a spus ea, în ședința de consiliu. ”Investiția asta a pornit de la 9 milioane de euro și a ajuns la 80 de milioane de euro, conform ultimului deviz pe care l-am văzut. Acest proiect a apărut în media în diferite variante, spital, mall, hub cultural, noi nu știm cine a aprobat toate nebuniile astea.

Vrem să vedem și noi cât ne va mai costa această gaură neagră și nu am primit nimic din tot ce am cerut până acum”, a mai spus Mihaela Văcaru.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Anunț FBI: datele personale sunt în pericol dacă folosești încărcătoarele publice de telefoane

Chiar dacă proiectul n-a trecut de Consiliul Local, el va fi discutat din nou în ședința din 26 aprilie 2023, fiind al 56-lea proiect  de pe ordinea de zi. La acest moment, Hala Laminor este goală, fiind folosită doar în cazul unor evenimente precum cel organizat recent aici, Salonului Nautic Internațional București – Caravan, Motorhome & Adventure. Dacă proiectul va fi aprobat, în hala se vor amenaja două cinematografe, o sală de bowling, mai multe spații comerciale, un hotel, spații verzi, o zonă de birouri, un parc cultural și de divertisment și grupuri sanitare.

Hala Laminor este ultima construcție ce a mai rămas din ansamblul industrial „Malaxa”, complex înființat în anul 1921 de Nicolae Malaxa. Din anul 1990 aceasta a fost lăsată în paragină de către autorități, degradându-se considerabil. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si