Sezonul de schi din perioada 2022-2023 a fost mai slab decât cel din 2021-2022. Acum, turiștii au avut parte de 86 de zile de schi în condiții favorabile, față de 122 de zile ale perioadei trecute.

Sezon de schi mai slab în 2022-2023 față de 2021-2022

Primăria a informat că, pentru sezonul de schi s-au produs aproape 400 de mii de metri cubi de zăpadă artificială, în zilele cu o temperatură de producție de -5,5 grade Celsius, în număr de 45.

Astfel, potrivit bzb.ro, angajații companiei care se ocupă de pârtii au lucrat în sezonul curent aproximativ 17 mii de ore, din care aproape 2.700 de ore au lucrat mașinile de bătut zăpada.

Citește și: 1 Mai la Băile Tășnad- Ce putem face

Citește și: Pe pârtie de 1 mai

Citește și: Vămile din Bulgaria, din ce în ce mai aglomerate în apropiere de 1 mai

388 de accidente la schi și două decese în Poiana Brașov, în acest sezon

Potrivit aceleiași surse, în sezonul 2022-2023, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină în 380 de cazuri, cu 388 de persoane accidentate, rătăcite sau evacuate.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

De asemenea, 370 de persoane au fost salvate de pe pârtii, dintre care 18 turiști aflați la plimbare în zona montană sau în stațiune.

Citește și: Oferte pentru minivacanța de 1 mai

În urma evenimentelor, 133 de persoane au ajuns la spital, iar două persoane au decedat.

Citește și: EXCLUSIV: Povestea celor mai renumiți mici din Capitală/ Adrian Rebenciuc: ”Micul trebuie să aibă o poveste frumoasă și să fie dus mai departe”

Viceprimarul Sebastian Rusu a informat pentru bzb.ro: „ Comparativ cu anul trecut, am constatat o scădere a numărului de incidente de pe pârtii, dar şi o scădere a numărului de persoane echipate inadecvat activităţilor montane, acestea reprezentând doar 12,5% din totalul incidentelor”.

Citește și: Zile libere 1 mai 2023. Începe minivacanța pentru români! În ce zile nu merg elevii la școală?

Majoritatea greșelilor făcute de practicanții de schi au fost alegerea incorectă a nivelului de dificultate a pârtiei, reglajul necorespunzător al echipamentului sau viteza prea mare de deplasare raportată la condiţiile meteo, de trafic şi la starea pârtiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si