Camera de gardă de la Institutul Matei Balș din Capitală a fost invadată în ultimele săptămâni de cazuri de gripă severă, viroze și COVID-19.

Citește și: A apărut o nouă variantă COVID-19, mult mai infecțioasă decât varianta Omicron

”Când tușesc mă dor plămânii. Strănut, nasul prima dată a fost înfundat acum curge, nu mai am gust, nici miros.”

Spitalele au fost invadate de cazuri de gripă severă

Sunt simptomele pe care medicii le tot aud de câteva săptămâni încoace. Este bine că oamenii cer ajutorul când semnele de boală persistă, pentru că ele pot marca debutul unor complicații mai grave, cum este miozita.

Citește și: O femeie a ajuns la spital cu dureri insuportabile. Medicii s-au uluit când au descoperit că avea o tumoare ovariană de 19 kg

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Gabriel Nistor, medic infecționist: ”Miozita se traduce prin acele dureri intense musculare și la nivel de analize avem și niște modificări care ne arată că există o distrucție musculară.”

Atenția cea mai mare trebuie îndreptată către copii. La ei simptomele se manifestă cel mai grav. Această mamă a ajuns pentru a doua oară într-o lună cu cei mici la spital.

Gabriel Nistor, medic infecționist: ”Pe o parte avem și efectele neurologice care pot să apară, iar aici pot fi ceva mai severe pentru că vorbim despre enecefalită, fie că adultul sau copilul vine puțin somnolent, aici trebuie iar o atenție sporită.”

Cum putem evita să ne îmbolnăvim

De astfel de complicații se tem și adulții, pentru că și în cazul lor starea de sănătate se poate altera semnificativ de la o zi la alta.

Medicii recomandă să fim mult mai prudenți în această perioadă, și chiar ne sfătuiesc să purtăm mască, mai ales în locurile aglomerate și neaerisite.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si