Alin Blaga a lucrat timp de doi ani într-un spital din Germania. Chiar dacă avea cele mai moderne condiții de muncă, iar salariul era de ordinul miilor de euro, medicul a ales să se întoarcă acasă și să pună pe picioare secția de neurochirurgie de la Oradea. În ultimii ani, a operat mii de pacienți și i-a salvat pe mulți de la moarte. Își amintește și acum care a fost cel mai dificil moment.

Dorul de casă l-a făcut să renunțe la bani mai mulți

Claudiu Mihuț, corespondent Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„- Am fost în stare să îl operez pe tatăl meu, avea o hernie de disc, nu era o operație foarte complicată, dar sufletește a fost îngrozitor de complicat. În sală nu îți dai seama că este o rudă de-a ta sau cineva apropiat sub bisturiu, dar săptămâna dinainte nu o doresc nimănui.

Citește și: VIDEO Incident neobișnuit într-un cimitir: O ambulanță a intrat din plin în morminte

- Nu ați prea dormit?

- Aproape deloc, dar am fost foarte calm în sala de operație”,  povestește medicul.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De curând, medicul și echipa pe care o coordonează au reușit o operație în premieră pentru Bihor. Tumora cerebrală a unui bărbat a fost extrasă pe viu.

„- Acel mulțumesc pe care îl primești de la pacient, nu foarte des, dar o dată pe săptămână sau la trei- patru zile...

primești un mulțumesc spus din inimă după o operație care a fost chiar complicată.

Citește și: O ambulanță cu pacienți a fost implicată într-un accident rutier în județul Vâlcea. Cinci persoane au fost transportate la spital

- Acest mulțumesc contează mai mult decât banii?

- Categoric”.

Pacienții medicului din Oradea îi sunt profund recunoscători

Experiența acumulată în Germania și implicarea l-au transformat pe Alin Blaga într-unul dintre cei mai renumiți medici din vestul țării. În fiecare dimineață, medicul își face timp pentru fiecare dintre pacienții săi și îi încurajează în momentele critice. A reușit să își formeze o echipă tânără și unită iar realizările nu au încetat să apară.

„Este întotdeauna acolo prezent lângă noi, ne ajută, foarte prezent și față de colegi dar și față de pacienți. Mereu are o gândire pozitivă, caută soluții pentru că întâmpinăm foarte multe impedimente în tratarea unui pacient”, mărturisesc pacienții.

Citește și: VIDEO- Asta-i România! Sate bolnave mor cu zile: ”E sat de câini... nu sunt oameni, nu-i nimeni, suntem amărâți”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Ca sa stopeze exodul personalului medical, în ultimii ani, Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a accesat fonduri de peste 40 milioane de euro. Astfel, aparatura medicală performantă le oferă angajaților șansa de a lucra la fel ca în străinătate.

„Doar în anul 2022 s-a investit un total de 12 milioane de lei, cele mai importante aparaturi cumpărate fiind ecografele de înaltă performanță, incubatoare de ultimă generație, angiograf biplan, iar laboratorul de analize medicale este complet automatizat”. 

Citește și: VIDEO- Cum menținem o igienă orală ideală

Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor a devenit cel mai mare din țară, cu o capacitate de aproximativ 2.000 de paturi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si