Cel mai mic oraș din România: Are doar 1.372 de locuitori, însă arată splendid
Cel mai mic oraș din România. În acest articol vă prezentăm care este cel mai mic oraș al țării! Este recunoscut pentru efectele miraculoase pe care le are!
Cu o populație de 1372 de locuitori, orașul Băile Tușnad atrage în fiecare an jumătate de milion de turiști, dornici să încerce tratamente terapeutice, recomandate celor cu afecțiuni cardiologice și nu numai!
Acest oraș este situat la 32 de kilometri de Miercurea Ciuc, mai exact între munții Harghita și Bodoc, la o altitudine de 650 m. Băile Tușnad este un oraș și totodată o stațiune balneară din România.
Băile Tușnad este un oraș-sat situat în județul Harghita din Transilvania, România. Este situat la o altitudine de aproximativ 650 de metri și este cunoscut pentru apele sale minerale termale.
În Băile Tușnad există numeroase surse termale, care sunt utilizate în scopuri terapeutice. Orașul are și o stațiune balneo-climaterică, care oferă tratamente pentru diverse afecțiuni, cum ar fi afecțiuni ale sistemului circulator, afecțiuni ale sistemului nervos sau afecțiuni ale aparatului locomotor.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Băile Tușnad este un loc popular de vacanță, fiind cunoscut pentru frumusețea peisajelor naturale, dar și pentru activitățile de agrement pe care le oferă, cum ar fi drumețiile, ciclismul, pescuitul sau vânătoarea.
În apropierea orașului se află Parcul Național Harghita, o zonă protejată cu o mare diversitate de plante și animale.
De asemenea, în apropiere se află și Cheile Bicazului, un defileu spectaculos străbătut de râul Bicaz.Pe lângă beneficiile sale terapeutice și naturale, Băile Tușnad are și o bogată istorie și cultură. Printre cele mai importante atracții turistice se numără Biserica Reformată-Calvină, construită în stil gotic în secolul al XIII-lea, dar și Castelul Teleki, construit în secolul al XVIII-lea. De asemenea, în Băile Tușnad are loc în fiecare an Festivalul Internațional de Folclor, care aduce împreună artiști din diferite țări și regiuni.
Citește și: De ce să vizitezi Băile Felix?