Părinții fetei suferă neîncetat  după decesul copilului lor. Fetița a murit subit, după o durere de burtă care s-a dovedit a fi o infecție bacteriană. Mama face un apel pentru avertizarea părinților cu privire la simptomele sepsisului şi la atenţia sporită pe care trebuie să o acorde celor mici atunci când se simt rău.

Citește și: Mama lui Raul și fostul iubit, suspecți pentru moartea copilului, pasează vina de la unul la altul

Harper Aitken, în vârstă de trei ani, a fost dusă de urgenţă la spital după ce a dezvoltat o erupție cutanată, i-a crescut temperatura şi a început să aibă dureri de gât. După câteva ore însă a început să se simtă mai bine, iar medicii au externat-o considerând că este pur şi simplu „deranjată la stomac” şi că nu este nimic serios.

Buzele copilei se albăstreau

A doua zi, mama ei, Lori Mullen, în vârstă de 34 de ani, şi-a dat seama că ceva nu este în regulă şi a insistat să ceară o părere de la medicul de familie. Buzele fiicei sale începuseră să se facă albastre. Micuța a fost transportată din nou la spitalul Royal Forth Valley din Larbert, Falkirk cu ambulanţa când a leşinat în sala de așteptare. Aproximativ două ore mai târziu a murit, spre disperarea mamei sale, în data de 8 martie.

De ziua mondială a septicemiei, pe 13 septembrie, Lori Mullen a făcut un apel pentru toţi părinții pentru conștientizarea pericolului, întărind ideea că aceștia trebuie să menționeze medicului posibilitatea infecției cu sepsisul bacterian. Cum vor observa o erupție sau alte simptome pe care le are cel mic, trebuie neapărat să ia măsuri. Femeia spune că un astfel de diagnostic nu trebuie evitat.

Citește și: O femeie de 95 de ani a fost violată și ucisă de un recidivist

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Aveţi încredere în simțurile voastre. Aş fi vrut să pot pronunța la acel moment cuvântul «sepsis»”, a declarat femeia.

Tânăra mamă explică cu greu momentele dureroase prin care a trecut. Lori a transmis că fetiţa ei a fost externată şi trimisă acasă fără ca măcar să fie cerută părerea unui medic pediatru, în ciuda faptului că avea temperatură şi se simţea rău.

„Am rugat medicul să se uite la ea, dar a refuzat şi a spus că pune simptomele pe seama unei dureri de burtă. Erupția dispăruse și temperatura ei scădea, așa că mi s-a spus să o duc acasă. Totuşi noaptea începuse să halucineze şi temperatura îi crescuse din nou”, a mărturisit Lori.

Când a sunat din nou la spital a fost îndemnată să meargă la medicul de familie: „Deodată s-a prăbușit în sala de așteptare. S-a înmuiat instant în braţele mele. A fost dusă direct într-o cameră de resuscitare din spital, apoi dusă la spital.

S-a deteriorat atât de repede. Am simțit neîncrederea deplină. Nu-mi venea să cred că se întâmplă acest lucru în fața mea”.

Citește și: Un copil de 6 ani, înhățat de un leu la grădina zoologică

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Copila avea o erupţie de culoare roşie pe spate şi o alta de culoare neagră pe faţă şi pe braţ, iar medicii i-au spus atunci mamei că fetiţa este în stare destul de critică, relatează The Sun. Minora a fost pusă în comă indusă şi în următoarele 45 de minute o întreagă echipă de medici au încercat să o salveze. La câteva ore însă a fost declarată moartă însă, vestea îngenunchind-o pe mamă. NHS Forth a deschis o anchetă la nivelul spitalului pentru a investiga circumstanțele care au dus la decesul brusc şi tragic al fetei.

„O serie de modificări și îmbunătățiri au fost făcute în urma unei analize interne detaliate, fiind incluse o educație clinică suplimentară și instruirea internă condusă de un medic pediatru cu experiență. Ne-am întâlnit cu familia în mai multe rânduri și am împărtășit rezultatele acestor schimbări, cu toate acestea, ne vom asigura că sunt, de asemenea, la curent cu lucrările care urmează a fi în viitor puse la punct”, a declarat de curând un purtător de cuvânt al spitalului, în privinţa schimbărilor făcute la nivel intern cu scopul de a fi evitată producerea unei alte tragedii de acest fel.

Citește și: Polițiștii confirmă! Cadavrul găsit în Ungaria este al lui Robert, băiețelul de 11 ani care se afla în barca răsturnată pe Mureș


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si