Patru cursuri într-un interval de timp de 3 ore. Așa învață unii copii, elevi în ciclul primar. Din cauza numărului foarte mare de copii înscriși la această școală, orarul este structurat pe trei schimburi. 

Orarul în trei schimburi nu este pe placul părinților

Alexandra Cosman, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații.

„Avem toți de suferit, dar legea spune că ai voie să înscrii până la un anumit număr de persoane, în schimb, nu poți să refuzi înscrierea la învățământ, mărturisește o mamă.

Citește și: Cine este ”colaboratoarea AUR” acuzată că a vrut să intre în Parlament cu patru gloanțe

„Anul trecut, de exemplu, de la ora 7 era dificil pentru copii din punct de vedere psihologic, al atenției. Dincolo de faptul că se plângea că orele sunt foarte scurte. Rezultatele cu siguranță sunt afectate de schimburi, cele trei ture”, este părerea altei mămici.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Protestul sindicaliștilor din Educație

Micuții abia vin la școală și trebuie să plece, iar părinții cu mai mulți copii sunt într-un continuu du-te-vino.

Părinții se plâng de orarul în trei schimburi: Orele sunt mult prea scurte, iar copiii nu aprofundează materiile

„Am la pregătitoare care intră la 8, băiatul clasa a II-a care intră la 8 fără un sfert și fetița clasa a IV-a care intră când la 10 și un sfert, când la 11 și un sfert.

Du-te, ia-i, du-te-vino, și așa mai departe”, spune un alt părinte.

Citește și: Gabriela Firea vrea să țină tinerii departe de droguri printr-o aplicație

Această mămică se întreabă ce pot învăța copiii ei într-o oră de... 20 de minute.

„Cea mare are ultima oră de 20 de minute. Fix 20 de minute. Și nu, nu aprofundează. Nu au cum să aprofundeze materia dacă nu lucrezi cu ei acasă, nu faci nimic cu ei, îi pierzi”.

Citește și: VIDEO- Ligia Deca, ministrul Educației, despre protestul de astăzi al sindicaliștilor: „Voi lupta ca profesia de dascăl să fie respectată, inclusiv din punctul de vedere al salarizării”

Noua lege a educației, care a trecut de Camera Deputaților și urmează să intre la Senat prevede ca școlile să nu mai organizeze orarul decât în două schimburi. Decizia pune presiune mai ales pe școlile centrale și renumite, căutate de toți părinții și unde se înscriu cei mai mulți copii. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si