Țările calificate din a doua semifinală Eurovision sunt: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia şi Slovenia.

Theodor Andrei a ratat calificarea în marea finală din 13 mai

România era cotată cu șanse mici de calificare în finală, iar piesa interpretată de Theodor Andrei a fost aspru criticată de presa din Norvegia.

Citește și: Clasament Eurovision 2023. Când va fi anunțat câștigătorul concursului?

„În mod normal, din punct de vedere valoric nu este ca să ne reprezinte, dar în conjunctura actuală de la Euroviziune nu se știe niciodată! Din punct de vedere valoric, nu cred că ne calificăm! Dar întotdeauna pot apărea surprize, însă nu majore. 

Sunt piese foarte bune anul ăsta și mi-e greu să cred că s-ar putea califica printre primii 10. Nu e nici compoziție, nici vocal ceva foarte valoros, cu toate că-l cunosc pe băiatul ăsta de când avea 11, 12 ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Eurovision 2023. Cine va reprezenta România la Liverpool

A luat peste tot premii pe unde a fost la concursuri pentru copii și tineri, însă odată cu transformarea vocii la băieți de la 13, 14 ani câteodată poate fi benefică, câteodată nu. În piesa asta nu mi se pare că-l reprezintă din punct de vedere vocal sub nicio formă”,  a declarat Adrian Romcescu în exclusivitate pentru  FANATIK.

Finala Eurovision va avea loc pe data de 13 mai

Printre principalele favorite la câștigarea ediției din acest an se află Loreen, reprezentanta Suediei, cu piesa ”Tatto”. 

Citește și: Cel mai mare secret al Paulei Seling a ieșit la iveală: „Mami, sunt pregătită să afle lumea despre mine!”

Loreen s-a făcut remarcată cu piesa ”Euphoria”, cu care a câștigat ediția din 2012 a concursului.

Citește și: Eurovision 2023: Participanții vor plăti mai mult după ce Rusia a fost interzisă în concurs. Ce țări s-au retras din cauza costurilor

Din prima semifinală au mers mai departe Croația, Republica Moldova, Elveția, Finlanda, Cehia, Israel, Portugalia, Suedia, Serbia și Norvegia. Alături de acestea vor fi prezente în finală și țările calificate joi seară, dar și Franța, Germania, Italia și Regatul Unit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si