O fetiță din Botoșani, în vârstă de doar un an și jumătate, a ajuns în acest weekend în stare gravă la spita l, după ce a băut benzină. 

Tatăl micuței făcuse un amestec de benzină și ulei pe care l-a pus într-un recipient de plastic, pentru a alimenta rezervorul unei motocoase. Se pare că fetița a luat o înghițitură din amestecul pregătit de părintele său.

Citește și: Această fetiță are 40 de kilograme la doar 5 ani! Îi este foame tot timpul. Care este explicația?

Fratele micuței i-a dat acesteia să bea benzină

Fratele fetiței, în vârstă de 6 ani, a desfăcut capacul recipientului, după care a întins sticla către ea, iar aceasta a luat o înghițitură.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Mama a fost alertată de plânsetele micuței. Părinții au dus-o de urgență la spital. Fetița a fost stabilizată de medicii din Botoșani, după care s-a decis transferul ei la Iași, cu stare febrilă și stări de vomă.

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean” , a precizat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Citește și: O familie de români a ajuns la spital de urgență, după ce au mâncat ciorbă preparată cu insecticid. Cine a preparat mâncarea toxică?

Medicii specialiști urmează să stabilească o conduită terapeutică în urma unor investigaţii suplimentare, potrivit  monitorulbt.ro.

Care sunt cele mai frecvente substanțe ce pot da intoxicații copiilor?

Potrivit sursei citate, cele mai frecvente substanțe ce pot da intoxicații la copii sunt:

  • cosmetice, lac de unghii, parfumuri;
  • agenți de inălbire, detergent de vase, produse pentru toaletă sau pentru desfundarea țevilor, substanțe pentru curățat mobila si alți produși de curățare;

Citește și: EXCLUSIV: Cum recunoaștem legumele care au pesticide?/ Sorin Mierlea: ”Este o problemă extrem de gravă”

  • produse pentru dezghețare sau antigel;
  • terebentină, kerosen, gaz pentru brichete, diluanți pentru vopsele, solvenți;
  • produse pentru grădinărit, în special insecticidele, produsele pentru combaterea dăunatorilor și a buruienilor;
  • baterii și naftalina;

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si