În jur de 20 de minori au murit după ce căminul școlar a fost cuprins de flăcări. Președintele Guyanei a anunțat că țara trece prin momente dificile și că tragedia este „un dezastru major”, având în vedere proporțiile incendiului. Și alte persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor, după ce s-au ales cu arsuri.

Citește și: Incendiu puternic de pădure în Spania: peste 550 de persoane au fost evacuate

Incendiul a avut loc luni noapte într-o școală din Mahdia, Guyana, după ce a luat foc căminul în care dormeau. Cel puțin, 20 de persoane au murit arse de vii, iar printre răniți, se numără și alți copii, care au fost transportați de urgență la spital.

Cum s-a întâmplat totul

Salvatorii au anunțat că nu i-au putut salva pe copiii prinși în incendiu. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai multe minute, focul fiind întreținut și de vânt.

Când autoritățile au ajuns la fața locului, i-au găsit carbonizați pe cei 20 de minori. Elevii au așteptat ca cineva să vină după ei și să-i salveze.

Citește și: O mașină a luat foc în mers, în Ștefăneștii de Jos. Traficul a fost deviat

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

În rândul victimelor se numără și alți copii, care au ajuns cu arsuri la spital, iar cei care nu au pățit nimic au fost preluați de autorități și duși într-un centru.

Președintele Irfaan Ali a anunțat că a luat măsuri suplimentare pentru a-i primi pe pacienții care sunt în stare critică.

La nivel național, este considerată „un dezastru major”, iar autoritățile au pregătit un plan amplu pentru cei răniți.

„Președintele şi alţi oficiali sprijină eforturile desfășurate la Ogle (aeroport din Georgetown) pentru a primi pacienții în stare critică şi pentru a coordona un plan de răspuns de urgență. A fost lansat un plan de acțiune de urgență medicală la scară largă”, a declarat Departamentul de Informații Publice al guvernului.

Anchetatorii au transmis că momentan nu se știe cauzele incendiului, dar urmează o anchetă de proporții pentru a stabili ce s-a întâmplat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: VIDEO| Accident mortal în Argeș. O fetiță de 10 luni a murit în brațele mamei sale

„Cabinetul este informat și ținut la curent cu privire la un incendiu îngrozitor la căminul din Mahdia. Se depun toate eforturile pentru a avea un răspuns amplu cu sprijin pentru evacuarea medicală”, a mai declarat Departamentul de Informații Publice al guvernului.

Citește și: Care a fost cauza exploziei puternice de la o stație de alimentare cu gaz din Pantelimon. O persoană s-a stins din viață în urma incidentului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si