Armata Română cumpără 52.000 de costume de protecție împotriva agenților radioactivi, chimici și biologici, potrivit Antena 3 CNN.

Care este fondul Ministerului Apărării Naționale

Ministerul Apărării a scos la licitație un contract de 142 de milioane lei pentru achiziția echipamentelor. Costumele vor fi distribuite unităților militare din Bucureşti, Ploieşti, Craiova, Constanța, Târgu Mureș și Suceava, de-a lungul a patru ani. 

Ofertele se fac în 6 iulie, departajarea lor se face în funcție de preț, de experiența similară a furnizorului în livrarea de astfel produse și de cifra de afaceri din ultimii ani

a respectivului furnizor.

Citește și: Direcția Generală Anticorupție sărbătorește 18 ani de activitate. Premii de excelență acordate comisarilor

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Ministerul Apărării a scos la licitație un contract de 142 de milioane lei pentru achiziția echipamentelor.

Ministerul Apărării a scos la licitație un contract de 142 de milioane lei pentru achiziția echipamentelor.

[Sursa foto: Armata Romana - Facebook]

Conform bugetului pe 2023, aprobat de Guvern, Ministerul Apărării Naționale va primi fonduri bugetare în valoare de 35,3 miliarde lei, cu 52,3% mai mult decât în 2022.

Oficialii  Ministerului Apărării susțin că înzestrarea cu echipamente de protecție chimică, bacteriologică, radiologică și nucelară ar fi început încă din 2019, înainte de invadarea Ucrainei de către Federația Rusă și înainte să apară discuțiile despre posibilitatea utilizării bombelor murdare.

La cererea Alianței Nord Atlantice, Armata îşi propune ca în câțiva ani să asigure fiecărui militar român echipamentele necesare pentru protecția individuală.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si