Potrivit guvernatorului regiunii, Alexei Russki, băutura otrăvită a fost vândută la raft cu eticheta „Domnul Cidru”, după ce a fost transportată pe râul Volga în butoaie de 30 de litri.

Opt ruși au murit otrăviți

Cidrul conținea cantități letale de metanol, o substanță mult mai toxică decât etanolul folosit în băuturile alcoolice care sunt date spre consum, transmite presa locală.

„Medicii și serviciile noastre sociale continuă să ofere toată asistența necesară victimelor ”,

a spus Russkih.

Citește și: VIDEO |Un tânăr de 18 ani a murit după ce a fost accidentat de un șofer drogat și băut

Russkih a mai transmis că autoritățile vor confisca băutura otrăvită.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Țara a înăsprit reglementările privind producția și comercializarea de lichide care conțin cantități ridicate de etanol după incidentul din Siberia, în 2016, atunci când 77 de persoane au murit după ce au consumat băuturi alcoolice contrafăcute.

Cu toate acestea, consumul de alcool produs în casă rămâne o problemă de o mare gravitate în Rusia.

În urmă cu doi ani, 29 de persoane au murit după ce au consumat băuturi alcoolice produse local care au conținut metanol.

Tragedia a avut loc în orașul Ekaterinburg.

Citește și: Aproape 100 de eleve din Afganistan au fost otrăvite. Atacatorul a vrut să se răzbune

În luna septembrie a anului trecut, președintele Vladimir Putin atrăgea atenția guvernatorilor să extindă lupta împotriva dependenței de alcool.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si