Autoritățile din Dolj au anunțat că două gospodării şi un drum comunal au fost inundate. Un mal de pământ s-a surpat.

Inundațiile au făcut ravagii în județul Dolj

“Ca urmare a erodării malului de către pârâul Maşcot din comuna Greceşti, sat Gropanele, o anexă gospodărească a fost luată de apă în urma surpării”, a anunţat ISU Dolj

Citește și: Cod roșu de inundații pe cinci râuri din țară

Pompierii din Craiova au intervenit cu două autospeciale şi două motopompe în comuna Greceşti, satul Buşu, pentru a evacua apa din două gospodării.

Un pod improvizat s-a rupt în satul Gropanele. “Lucrează la faţa locului SVSU cu un buldoexcavator pentru lărgirea şi decolmatarea albiei. Există altă cale de acces în zonă, în acest moment nu există pericol de inundaţie”, a precizat ISU Dolj. 

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Atenționări meteorologice de vreme severă în mai multe județe

Județul Dolj se află sub Cod roșu de inundații până marți la ora 12:00.

Atenționări meteorologice de vreme severă în mai multe județe

Vremea în cursul zilei de azi va fi extrem de capricioasă. Meteorologii anunță ploi torențiale, grindină și descărcări electrice.

Citește și: VIDEO| Fenomenele extreme fac prăpăd în România! Noua avertizare a meteorologilor| HARTĂ

Un val de ploi va cuprinde jumătate de țară, iar atenționarea va fi valabilă până marți dimineață. Astfel, a fost emis Cod galben de instabilitate atmosferică pentru zona Banatului, pentru Oltenia, sud-vestul și sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, dar și pentru zona Carpaților Meridionali și Occidentali. Iar de la ora 10 va intra în vigoare codul portocaliu de averse torențiale pentru județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Dolj și pentru zona de munte a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Argeș. 

Temperaturile din întreaga țară vor fi mai coborâte decât până acum, iar vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în Bărăgan, Dobrogea și sudul Moldovei, cu viteze de 45…55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 15…16 grade în nordul Moldovei și 28…29 de grade izolat în Muntenia și vestul Dobrogei.   


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si