Barem Matematică Evaluare Națională 2023: Cum se acordă punctajul, conform Edu.ro?
Barem Matematică Evaluare Națională 2023: Cum se acordă punctajul conform Edu.ro pentru fiecare subiect în parte și care sunt răspunsurile corecte?
Barem Matematică Evaluare Națională 2023: Cum se acordă punctajul? Baremul de corectare pentru examenul la Matematică- Evaluare Națională 2023 se va publica pe Edu.ro în jurul orei 15:00.
Baremul poate fi accesat la următoarea adresă web: http://subiecte.edu.ro/2023/evaluarenationala/Subiecte_si_bareme/
Subiectul I are alocate 30 de puncte, Subiectul II tot 30 de puncte, iar pentru cel de-al treilea Subiect se acordă același număr de puncte.
Iată ce subiecte au picat azi!
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Subiecte Matematică Evaluare Națională 2023. Elevii de clasa a 8-a au susținut astăzi, 21 iunie, a doua probă din cadrul examenului național de Evaluare Națională.
Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII 2023) se desfășoară în perioada 19 iunie- 4 iulie 2023.
Conform situației centralizate de către Ministerul Educației pe baza informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, peste 161.500 de absolvenți ai clasei a VIII-a au fost înscriși în vederea susținerii examenului, organizat în 3.533 de unități de învățământ/centre de examen.Prima probă, Limba și literatura română, a avut loc luni, 19 iunie și este urmată de proba la Matematică, miercuri, 21 iunie. Proba la Limba și literatura maternă este programată joi, 22 iunie. Toate cele trei probe sunt scrise.
Rezultatele inițiale la Evaluare Națională 2023 vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice, în zilele de 28 iunie (în intervalul orar 16:00- 19:00) și 29 iunie (în intervalul orar 8:00- 12:00).
Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori.
Rezultatele finale vor fi afișate marți, 4 iulie.
Citește și: Subiecte Edu.ro 2023 Matematică. Variante de subiecte. Barem de corectare
Potrivit unei decizii aprobate prin ordin de ministru, lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița vor fi evaluate digitalizat în cadrul programului-pilot lansat anul trecut.
Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe Internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale vor fi distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.
Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.
Prima probă scrisă (Limba și literatura română) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2023) s-a desfășurat luni, 19 iunie, fără incidente.
S-au prezentat 154.600 de absolvenți ai clasei a VIII-a din totalul celor înscriși, rezultând o rată de participare de 95,63%. 7.052 de absolvenți au absentat de la această probă. S-au înregistrat două eliminări din cauza unor tentative de fraudă, lucrările elevilor aflați în această situație fiind notate cu 1 (unu).
Comparativ cu nivelul de participare consemnat la proba de Limba și literatura română din sesiunea 2022 (148.888 de elevi prezenți dintr-un total de 155.561 de înscriși), în acest an se constată o c