Pericol ecologic pe Dunăre. 35 de tone de petrol se îndreaptă către țara noastră
Reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor și Administrația Națională „Apele Române” – Departamentul Situații de Urgență, au anunțat, în cursul zilei de 20 iunie, că 35 de tone de petrol se îndreaptă către țara noastră.
Autoritățile anunță 30 de ore până la propagarea poluării în Dunăre, după ce 35 de tone de petrol au fost identificate că se îndreaptă către țara noastră. Ținând cont de cantitatea de petrol, se estimează o lungime de 70-100 de km de poluare.
De asemenea, încă de aseară, România, prin echipele Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat, a început monitorizarea (vizuală) a apelor Dunării, în secțiunea Baziaș.
Fenomen uluitor și pe râul Siret! O substanță necunoscută plutește pe apă
Un fenomen neașteptat a avut loc pe râul Siret.
Oamenii au observat o substanță necunoscută pe apă. Imaginile au fost postate în mediul online.
Imagini inedite au fost surprinse în urmă cu doar câteva ore. O spumă neobișnuită a apărut pe apele Siretului și a pus pe jar ofiţerii Gărzii de Mediu Galaţi.
Mai mult decât atât, substanţa necunoscută, care pluteşte pe apă pe câţiva metri pătraţi, a fost filmată sâmbătă exact în zona de deversare de la staţia de epurare Lieşti.
Spuma neobișnuită a fost fotografiată, iar imaginile au apărut în mediul online. Ofițerii Gărzii de Mediu Galaţi au luat cu asalt zona și au început să o inspecteze mai atent. Substanța a fost filmată sâmbătă exact în zona de deversare de la staţia de epurare Lieşti.
Locuitorii din zonă au transmis că fenomenul care a luat naștere nu este unul normal, iar cei de la Mediu şi Apă Canal Galaţi garantează că nu e poluare şi că totul este monitorizat cu maximă atenție.
Autoritățile spun că nu va fi afectat cursul de apă
Totodată, ei susțin și faptul că nu ar trebui să fie nicio problemă care să afecteze cursul râului Siret, asta mai ales că au fost deja prelevate probe.
Cu toate acestea, reprezentanţii Gărzii de Mediu consideră că substanţa ar putea avea o cauză naturală și susțin că spuma s-ar fi putut forma de la temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă sau chiar
de la un detergent.
„Noi nu avem înregistrate valori chimice sau de detergenţi care să fi ieşit din staţie. Aşteptăm să vedem rezultatul analizei şi vom şti cu precădere ce anume s-a întâmplat acolo.", a
precizat Sorin Dănăilă, Garda de Mediu Galați, potrivit Observatornews.ro.