În vârstă de 92 de ani, fizicianul Grigory Klinișov, s-a spânzurat în propriul apartament. Cauza pentru decizia cutremurătoare pe care a luat-o a fost găsită pe un bilețel lângă trupul neînsuflețit al acestuia.

De ce și-a luat viața fizicianul rus

Grigory Klinișov a fost găsit mort, sâmbătă, în propria locuință. Trupul bărbatului a fost găsit de fiica sa.

Pentru a justifica gestul de a-și curma viața, Grigory Klinișov a lăsat un bilet de adio, în care spunea că suferă după moartea soției.

Autoritățile rusești comunică următoarele: "Lângă savant a fost găsit un bilet. La gât avea leziuni caracteristice spânzurării. Motivele sinuciderii ar putea fi boala gravă a omului de știință și moartea soției sale”.

Nu există fotografii publicate cu Grigory Klinișov.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Rusia „are nevoie” de 2-3 milioane de soldați chinezi pentru a lupta în Ucraina

Moartea dubioasă a lui Grigory Klinișov

Inventatorul bombei cu hidrogen pentru Rusia, Grigory Klinișov s-a născut în Grigori Klinișov s-a născut în 1930.

Era de profesie matematician, iar în 1962 a devenit laureat al Premiului Lenin. A lucrat pentru Rusia în procesul de creare a mai multor tipuri de bombe.

Sinuciderea fizicianului apare după ce mai multe persoane importante pentru Rusia au fost găsite moarte. Printre acestea se numără și Andrey Botikov, unul dintre cei 18 oameni de știință care au lucrat la vaccinul împotriva coronavirusului Sputnik V în 2020. Ca în cazul lui Klinișov, Andrey Botikov a fost găsit sugrumat cu o curea în locuința sa.

Atoritățile rusești cercetează ambele cazuri de sinucidere. În cazul lui Grigory Klinișov, autoritățile nu au decis dacă este cazul să deschidă un dosar penal.

Citește și: Inundații catastrofale în Ucraina: Barajul Nova Kahovka a fost aruncat în aer


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si