ANAD a participat la audierea Simonei Halep, care s-a desfășurat în ultimele două zile, în calitate de observator, la invitația International Tennis Integrity Agency (ITIA). ANAD a precizat că va păstra confidențialitatea informațiilor din cadrul procesului campioanei României la tenis.

Agenția Națională Anti-Doping(ANAD), neutră în acest caz

ANAD a declarat, după participarea în calitate de observator la audierea Simonei Halep, după ce a fost invitată de ITIA, că este neutră în rezolvarea acestui caz.

Audierea Simonei Halep este confidențială, iar ANAD a precizat că nu este implicată direct în rezolvarea cazului. ANAD a menționat că nu va divulga nicio informație referitoare despre cazul de dopaj al Simonei Halep.

"Pentru a menţine integritatea procesului, ANAD va păstra confidenţialitatea informaţiilor, a întregului proces, incluzând şi dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de şedinţe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părţi implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping. Având în vedere experienţa, independenţa şi imparţialitatea celor implicaţi în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportivei, organizaţiei anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz şi altor organizaţii anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping", a declarat, într-un comunicat, ANAD.

Audierea Simonei Halep este confidențială, iar ANAD a precizat că nu este implicată direct în rezolvarea cazului.
Audierea Simonei Halep este confidențială, iar ANAD a precizat că nu este implicată direct în rezolvarea cazului.[Sursa foto: Facebook- Simona Halep]

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Românca Bernadette Szocs a câştigat medalia de aur la tenis de masă, la Jocurile Europenele de la Cracovia

Cazul de dopaj este pe cale să se rezolve

Acuzația de dopaj a Simonei Halep va primi un rezultat final. Rezultatul procesului de acuzare este posibil să apară în următoarele două săptămâni.

În data de 28 iunie, respectiv 29 iunie, Simona Halep a fost audiată în vederea soluționării cazului de dopaj. Confidențialitatea declarațiilor lui Halep va fi păstrată de ANAD.

"ANAD are o prezenţă neutră şi obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internaţional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Resolutions", a precizat ANAD, în ruma participării în calitate de observator la audierea Simonei Halep.

Citește și: Roger Federer a ajuns în România. Care sunt planurile tenismenului


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si