Tu știi să te protejezi de caniculă? Zilele de vară se resimt deja în aerul inspirat de români, iar specialiștii ne recomandă, în primul rând, să nu neglijăm hidratarea corespunzătoare.  

Urmează o perioadă cu temperaturi ridicate

Tu știi să te protejezi de caniculă? Iată sfaturile specialiștilor pentru perioada următoare

Tu știi să te protejezi de caniculă? Iată sfaturile specialiștilor pentru perioada următoare

[Sursa foto: PixaBay]

Meteorologii anunță temperaturi caniculare și disconfort accentuat în următoarele zile, implicit pentru toată luna iulie, luna lui Cuptor. 

Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade Celsius, iar minimele vor avea valori situate între 12 și 20 de grade Celsius, mai scăzute în estul Transilvaniei.

Citește și: Trei zile de foc în România. 35 de grade se vor înregistra în București

Cu toate acestea,  vântul va sufla slab și moderat, având intensificări ziua în Carpații Meridionali, dar pe durată scurtă și asociate ploilor.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Capitala, spre exemplu, este năucită de temperaturile extrem de ridicate, iar aerul devine din ce în ce mai greu de suportat.

Sfaturile specialiștilor pentru a te proteja de caniculă

În zilele caniculare de vară, specialiștii ne recomandă să ne hidratăm corespunzător, să consumăm cât mai multe lichide, dar să nu uităm de cel principal: apa. 

Tu știi să te protejezi de caniculă? Iată sfaturile specialiștilor pentru perioada următoare

Tu știi să te protejezi de caniculă? Iată sfaturile specialiștilor pentru perioada următoare

[Sursa foto: PixaBay]

Într-o zi obișnuită, nutriționiști recomandă consumul a cel puțin 1,5 până la 2 litri de apă. În zilele călduroase însă, precum cele de vară, se recomandă să consumăm cel puțin 2,5 litri de lichide,  chiar dacă nu ne este sete.

Atunci când este prea cald, corpul nostru nu își mai poate regla temperatura. Atunci când apar simptome precum setea intensă, durerile de cap și greața, e dovada clară că suntem deja deshidratați.

Citește și: Ploi severe, descărcări electrice și rafale de vânt. Vremea rea continuă și azi

Dacă aportul de apă recomandat este de 1,5 litri pe zi, vârsta, starea de sănătate și activitatea fizică și specificul consumatorului sunt factori care pot crește aportul de apă necesar, în special în perioade de căldură puternică.

Aporturile tuturor nou-născuților sunt de obicei acoperite de alăptare sau lapte. Pe de altă parte, pentru sugari, nevoia lor de apă este de trei ori mai mare decât cea a adulților. Între 4 și 13 ani, un copil trebuie să consume 1,17 litri pe zi. Apoi, de la vârsta de 14 ani, contribuția sa este echivalentă cu cea a adulților  ”, au declarat nutriționiștii, potrivit Playtech.

De asemenea, la fel de importantă este aplicarea protecției solare atât pe față, cât și pe restul zonelor care vor fi atinse de soare. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si