România este o țară foarte ofertantă din punct de vedere al obiectivelor turistice, existând o mulțime de locuri cu adevărat minunate.

Delta Dunării reprezintă un astfel de obiectiv pe care merită să îl ai în vedere atunci când plănuiești o vacanță. Pentru a te convinge că aceasta reprezintă destinația ideală atunci când plănuiești o excursie, îți vom oferi mai multe motive pentru care merită să alegi această destinație de vacanță!

Excursiile în Delta Dunării, un mod minunat de a descoperi frumusețea acestor locuri

Știai că Delta Dunării este a doua ca mărime și totodată cea mai bine conservată dintre toate deltele europene? În mod obișnuit, aceste motive ar trebui să fie suficiente pentru a te convinge că merită să vizitezi Delta Dunării!

Având o suprafață de 3446 de kilometri pătrați, cea mai mare parte fiind pe teritoriul României, Delta Dunării este un colț de rai pentru toți cei care iubesc excursiile în mijlocul naturii.

De ce să alegi o astfel de activitate pentru vacanța ta de anul acesta? Motivele sunt nenumărate! Însă de departe cel mai bun motiv pentru a vizita Delta Dunării în cadrul unei excursii organizate este faptul că în acest fel vei avea parte de relaxarea pe care sigur ți-o dorești.

De asemenea, să explorezi Delta Dunării este o adevărată aventură! Există o mulțime de peisaje de care te vei îndrăgosti iremediabil, dar și la fel de multe surprize care te vor convinge că a fost o decizie minunată.

Citește și: VIDEO- Dubai, Bali și Mauritius, cele mai căutate destinații de vacanță din lume

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Gândește-te doar la numeroasele vietăți pe care le vei descoperi aici! Așa-i că deja sună tentant o astfel de excursie?

Biodiversitatea, atracția principală a Deltei Dunării!

Suntem de părere că biodiversitatea reprezintă cireașa de pe tort a acestui important obiectiv turistic. Altfel, nu degeaba atrage zeci de mii de turiști, nu-i așa?

O vizită într-un tur organizat, așa cum se întâmplă atunci când faci o excursie în Delta Dunării, îți poate oferi posibilitatea de a vedea până la 360 de specii de păsări. Exact, atât de multe specii de păsări există în Delta Dunării!

De asemenea, Delta Dunării găzduiește 45 de specii de apă dulce, însă nu vei putea admira la fel de ușor precum se întâmplă în cazul păsărilor.

Delta Dunării reprezintă raiul și pentru alte mamifere, așa cum sunt reptilele! Vipera de stepă, șarpele de alun, țestoasa de baltă sau brotacul verde de copac se bucură de condițiile excelente pe care acest colț de rai le oferă.

Obiective turistice pe care să le vizitezi în Delta Dunării

Te atrage ideea de a vizita orașul foștilor aventurieri, așa cum este considerată Sulina? Este un obiectiv important pe care Delta Dunării ni-l oferă, reprezentând locul în care Dunărea face cunoștință cu Marea Neagră. Sulina trebuie să fie unul dintre obiectivele tale turistice din timpul excursiei în Deltă!

Mila 23 este un alt obiectiv turistic pe care trebuie să îl vizitezi atunci când ajungi în Delta Dunării, fiind localitatea care ne-a oferit multe legende din lumea sporturilor, printre care Ivan

Patzaichin, Lavrente Calinov sau Serghei Covaliov.

Citește și: O soție de milionar din Dubai se plânge că îî cumpără soțul prea multe lucruri. "Este rău să fii căsătorită cu un om bogat"

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

De asemenea, nu trebuie să uităm de localitatea Letea, renumită pentru faptul că aici trăiesc mai mulți cai decât oameni. Arhitectura tradițională, dragostea cu care te vor primi ucrainenii de aici dar și cei peste 400 de cai pe care îi vei putea admira în Pădurea Letea ori chiar bucatele tradiționale sunt câteva dintre motivele pentru care merită să vizitezi această locație.

Bucate alese, specifice Deltei Dunării!

În final, experiența gastronomică merită și ea menționată! Există turiști care aleg să viziteze Delta Dunării în mod special pentru bucatele de care se pot bucura aici. Altfel, nicăieri nu găsiți preparate mai bune decât cele din Delta Dunării, localnicii deținând o mulțime de rețete tradiționale de care turiștii se îndrăgostesc imediat.

Dacă îți plac preparatele din pește și vrei să te bucuri de bucate cu adevărat sănătoase și tradiționale, atunci ai un motiv în plus pentru a vizita Delta Dunării.

Citește și: 6 destinații sigure pentru o vacanță de neuitat

Există, așadar, o varietate bogată de motive pentru a participa la o excursie organizată în Delta Dunării. Astfel, dacă nu ai prea multe idei de vacanță pentru vara aceasta, sperăm că articolul nostru despre Delta Dunării te-a convins că merită să o alegi ca destinație de vacanță.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si