Primarul Sectorului 5 , Cristian Popescu Piedone, îi transmite o scrisoare primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, prin care îl informează că ”ploaia este a lui Dumnezeu, iar umbrela este a omului”. Piedone îi cere primarului general să avizeze toaletarea copacilor din București, pentru că altfel furtunile vor face tot mai multe pagube, informează Stiri pe Surse.

”Să ne ridicăm și să susținem împreună umbrela salvatoare”

”Dacă ploaia este a lui Dumnezeu, umbrela... este a omului. E însă prea firava pentru vremurile astea, domnule primar... Ca să rezistăm furtunilor de tot felul, zic că e musai necesar s-o facem mai trainică și mai vastă. Și toți aleșii care primim lefuri din sudoarea cetățeanului... să ne ridicăm de pe scaunele trecătoare și să susținem împreună umbrela salvatoare. Întru pacea tuturor!”, a scris Primarul Sectorului 5.

Citește și: Capitala se află sub Cod portocaliu de furtună. Locuitorii au primit mesaj RO-Alert

Cristian Popescu Piedone - Primarul Sectorului 5

Cristian Popescu Piedone - Primarul Sectorului 5

[Sursa foto: Colaj Cristina Popescu Pedone - Facebook]

”Domnule Primar General, va anunț că în sufletele multor cetățeni din Sectorul 5... e amar și suspin. Iar de aseară, când mama natură ne-a mai certat cu încă o furtuna, supărarea e și mai multă prin unele case. Că mulți arbori bătrâni, domnule primar, și-au pierdut crengi în furtuna de aseară, ori au fost rupți și trântiți la asfalt.

Și-au făcut pagube multe... Destui au lovit mașini, garduri și multe alte obiecte de mobilier stradal. Mai toți arborii afectați de furtuna de aseară, domnule primar, aveau depuse cereri la instituția dumneavoastră pentru toaletare sau defrișare. Așteptau să le fie curățate crengile uscate, ori, uscați fiind, să se pensioneze ca lemn de foc în curtea vreunui cetățean sărman și... să predea ștafeta unui pui de arbore sănătos care să ne ajute pe toți cu oxigen.
Dar... instituția dumneavoastră, domnule primar, i-a ignorat și pe ei și pe noi! De ce așa? De ce, domnule primar?”, a mai adăugat Cristian Popescu Piedone.

Peste 15 arbori au căzut în urma furtunii din Capitală

Totodată, aceasta a spus că s-au adunat peste 7000 de cereri de toaletare sau defrișare.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Acoperiș smuls de vijelie, alertă de furtuni

”Știți, domnule Primar General, că Administrația Sectorului 5 are depuse la instituția dumneavoastră peste 7.000 (șapte mii) de cereri de toaletare sau defrișare? Stiți că niciuna n-a fost avizată? Niciuna...Și din cauza asta, știti bine ce scrie legea, NOI, Primăria Sectorului 5, nu putem nici să curățăm arborii problemă și nici să-i defrișăm pe cei complet uscați. Și... sunt vremuri complicate, domnule Primar General. Dumnezeu ne ceartă cam des cu furtuni de tot felul...Și se rup copacii bătrâni...Și fac pagube mari...Și supăra cetățeanul care ne plătește lefurile, domnule primar...Avizați-ne în regim de urgență cererile pe care le-am depus la Primăria Generală, vă rog!”, a precizat Primarul Sectorului 5 în scrisoare.

”Și va mai rog ceva, domnule primar: colaborați cu noi, primarii mici, pentru binele, sănătatea și siguranța cetățenilor și-a Bucureștiului nostru drag, deopotrivă! Cu speranță, Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 5 al Municipiului Bucuresti”, scrie Piedone.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Cel puţin 100 de persoane au murit din cauza caniculei. Temperaturile au ajuns aproape la 50 de grade

Mai mulți copaci doborâți de vânt au căzut pe mașini parcate. 9 autoturisme au fost avariate. Pe durata codului meteo portocaliu au fost gestionate 30 de solicitări în București: 18 intervenții pentru îndepărtarea copacilor căzuți, 2 intervenții pentru îndepărtarea unor stâlpi de electricitate avariați, scrie Stiri.tvr.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si