Senatoarea PNL a precizat că a discutat cu procurorul şef al DIICOT despre acest caz şi a adăugat că toate instituţiile implicate în aflarea adevărului au obligaţia să comunice în mod transparent.

„Sunt multe instituţii care, în mod clar, nu şi-au făcut treaba până acum”

Sunt femeie, mamă, ministru al Justiţiei! Nu e calitate în care să nu mă revolt că toţi acei bătrâni din centrele care azi fac obiectul unei anchete penale au fost maltrataţi, umiliţi, lăsaţi înfometaţi, bătuţi.

Sunt multe instituţii care, în mod clar, nu şi-au făcut treaba până acum. Şi nu de ieri, de alaltăieri, deşi rolul lor era tocmai acela de a verifica respectarea condiţiilor legale instituite pentru a proteja viaţa şi sănătatea celor vulnerabili. Vor fi şi răspunderi individuale, mulţi se vor apăra, deşi aveau obligaţia să iasă din umbră şi să facă ceea ce era necesar, uman: să spună adevărul! ”, a scris Alina Gorghiu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Argeș verifică azilele de bătrâni, centrele pentru persoane cu dizabilități. Situația din Ilfov a îngrijorat autoritățile din mai multe județe

Aceasta a a mai declarat că „toate instituţiile implicate în aflarea adevărului în acest caz au obligaţia să ofere societăţii răspunsuri.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Astfel de situaţii, cu bătrâni şi bolnavi ţinuţi în condiţii inumane, nu trebuie să se repete!”, a conchis Gorghiu. 

Cad primele capete în cazul azilelor groazei. Premierul Ciolacu a cerut destituirea conducerii Agenţiei Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi a AJPIS Ilfov

Marcel Ciolacu a solicitari, vineri, o serie de lămuriri cu privire la situația incredibilă petrecută zilele acestea în România. El a solicitat și mai multe demiteri și cere ca ancheta de la azilele groazei să fie prioritară.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a solicitat ministrului Muncii să fie destituită conducerea Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS), precum și conducerea Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Ilfovîn cazul dosarului azilelor groazei.

Citește și: Fostă asistentă de la „azilul groazei”, mărturii halucinante: „Nu am putut să rezist acolo”

În plus, el a solicitat destituirea conducerii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia DrepturilorPersoanelor cu Dizabilităţi.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si