După mai bine de cinci ani de amânări, Înalta Curte de Casație şi Justiție (ÎCCJ)  s-a pronunțat în această după amiază în favoarea Elenei Udrea și Ioanei Băsescu, privind dosarul campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. Decizia este una finală.

Vești bune pentru Elena Udrea și Ioana Băsescu

Ioana Băsescu și Elena Udrea au parte de vești bune de data aceasta.

Ele au scăpat de procesul de corupție în care au fost cercetate și unde primiseră cinci ani de detenție cu executare, respectiv opt ani.

Citește și: VIDEO- Elena Udrea scapă de dosarul Hidroelectrica, însă îi va fi confiscată suma de 3,4 milioane de euro

Udrea a fost acuzată în dosarul finanțării campaniei electorale din 2009 a lui Traian Băsescu. Mai exact, acuzațiile aduse se bazau pe de instigare la luare de mită şi spălare de bani. De cealaltă parte, Ioana Băsescu a fost acuzată de instigare la delapidare şi instigare la spălare de bani.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: UPDATE- Elena Udrea a revenit în penitenciar, după ce a fost dusă de urgență la spital

În prezent, Elena Udrea se află după gratii fiind condamnată definitiv în dosarul Gala Bute la 6 ani de închisoare pentru luare de mită.

Citește și: Elena Udrea: "Perioada sărbătorilor de iarna este cea mai grea în penitenciar"

„Încetează procesul penal faţă de inculpata Udrea Elena Gabriela, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de instigare la luare de mită, prevăzute de art. 47 din Codul penal raportat la art. 289 alin. (1) din Codul penal în referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000 cu aplicarea art. 5 din Codul penal, şi a cinci infracțiuni de spălare a banilor, prevăzute de art. 49 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 129/2019 cu aplicarea art. 5 din Codul penal, ca urmare a intervenirii prescripției răspunderii penale.", se arată în decizia Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie.

Citește și: Elena Udrea a fost transferată de urgență la spital, după ce i s-a făcut rău în curtea închisorii. În ce stare se află


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si