Larisa Rațiu, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Controalele scot la iveală tot mai multe probleme. De exemplu, un azil de bătrâni din Sectorul 6 al Capitalei funcționa fără autorizație și nici nu avea un punct de lucru declarat. Astfel, 25 de vârstnici trăiau aici în condiții greu de imaginat. În urma verificărilor s-a constatat faptul că hrana era expirată și astfel le-ar fi pus viața în pericol.

Dintre cei 25 de bătrâni, 2 femei au fost transportate la Spitalul Elias pentru îngrijiri medicale, iar ceilalți 23 au fost relocați în centre autorizate.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mergem acum la Râmnicu Vâlcea, unde și acolo situația nu este tocmai roz. În urma verificărilor s-a impus închiderea pe o perioadă de 6 luni a unui centru de bătrâni privat numai că, reprezentanții căminului nu au fost de acord cu ceea ce a descoperit echipa de control și astfel, în lipsa unui mandat, nu au lăsat pe nimeni să pătrundă în imobil. Au încuiat ușile și porțile clădirii cu tot cu beneficiari în interior și 39 de bătrâni au rămas acolo sechestrați.

În cele din urmă autoritățile au reușit să-i ia pe vârstnici de acolo și să îi ducă în centre autorizate.

În total, de la începutul săptămânii și până în prezent, atât în București, cât și în țară au fost verificate nouă 998 de centre de bătrâni, dintre care 11 au fost închise definitiv și 25 suspendate până la rezolvarea problemelor.”, transmite Larisa Rațiu, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si