Zilele caniculare i-au dat peste cap pe români. Șoferii au încercat să se adapteze situației, motiv pentru care au găsit soluții, nu tocmai în regulă.

Șofer bucureștean, filmat conducând cu portiera deschisă

Imaginile au fost publicate pe rețelele de socializare și au stârnit diverse reacții. În imagini se vede cum un șofer circulă cu portiera deschisă, cel mai probabil din cauza caniculei.

Citește și: Trenurile ar putea circula mai încet din cauza caniculei. CFR SA face atenționări

Citește și: VIDEO- Restricţii de circulaţie pentru camioanele mai mari de 7,5 tone, din cauza caniculei

Citește și: Avertizare MAE-Cod roșu de caniculă pentru românii care călătoresc în Grecia

Citește și: EXCLUSIV: Cum ne protejăm pe timpul caniculei?/ Tudor Ciuhodaru: ”Epuizarea termică duce la șoc termic și deces”

EXCLUSIV: Cum ne protejăm pe timpul caniculei?/ Tudor Ciuhodaru: ”Epuizarea termică duce la șoc termic și deces”

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben și cod portocaliu de caniculă pentru România. Medicul Tudor Ciuhodaru a oferit mai multe recomandări pentru cum ar trebui să ne protejăm de temperaturile extreme.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

ANM  a emis o avertizare cod galben de val de căldură, valabilă astăzi. Valul de căldură va continua să se intensifice și va fi caniculă în toate zonele de câmpie și de podiș.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar cele minime se vor încadra între 17 și 23 de grade. 

Hidratarea, extrem de importantă în perioada caniculară

Pentru această perioadă caniculară, medicul Tudor Ciuhodaru a dat  în exclusivitate pentru stirilekanald.ro  câteva sfaturi și metode pentru a ne răcori.

Citește și:  Un român, suspectat că a provocat incendiul de vegetație masiv din regiunea Kouvaras, Grecia

”Prevenția este cea mai importantă și nu uitați trei reguli de bază: aer, apă și răcoare.

Sunt regulile care ne pot ține departe de spital, mai ales că în această perioadă constatăm că temperaturile crescute și pe durata nopții cresc riscul de epuizare termică. Și codul acesta roșu de epuizare termică este extrem de important pentru că nediagnosticată la timp această epuizare termică duce la șoc termic și deces.

Așa că ce vom face, ne vom hidrata corespunzător, hidros vine de la apă, nu de la băuturi bogate în cafeină sau în alcool și ne deshidratează, la fel și sucurile carbogazoase. Pe de altă parte pot bea un pahar de apă sau de iaurt la 15-20 de minute, în așa fel încât să nu apară senzația de sete. Evident că vorbim despre răcoare. Ar trebui să nu ne deplasăm la orele amiezii când este foarte, foarte cald, mai ales în marile orașe unde asfaltul încins crește temperatura cu cel puțin 3-4 grade”,   a spus medicul de la UPU Iași.

Citeste si: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire- kfetele.ro

Citeste si: Dorian Popa dă lovitura în industria alimentară! Pizza care ii poarta numele, epuizată încă de la lansare. Cât costă cel mai nou produs al artistului- radioimpuls.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si:  ,,Ai lăsat un gol prea mare în inimile noastre” Mesajele de condoleanțe curg în urma decesului tânărului din Botoșani care și-a găsit sfârșitul într-un accident rutier- kanald.ro

Citeste si:  Cristina Spătar a dat vestea cea mare, la scurt timp de la nuntă! Toți au felicitat-o: „Să vă trăiască”- wowbiz.ro

”Tot despre răcoare vorbim atunci când aerisim la orele dimineții sau seara când se mai răcorește, când încercăm să menținem temperatura scăzută în locuință, închizând geamurile atunci când afară este foarte cald, punând o bucată de material textil deschis la culoare, eventual ud în dreptul geamurilor, utilizând jaluzelele și sunt convins că doamnele și domnișoarele îmi vor fi recunoscătoare, dau o rețetă, nu gătiți la orele amiezii și nu utilizați aparatura electrocasnică ce poate genera căldură”,   a mai adăugat Tudor Ciuhodaru.

Totodată,  medicul  a spus că părinții trebuie să fie foarte atenți la copii în această perioadă, dar și la cei vârstnici.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si