Bărbatul care a stat prea mult timp expus la soare a ajuns de urgență la Spitalul Floreasca din București, a transmis medicul Radu Țincu, potrivit jurnaliștilor de la Realitatea.

„Foarte mulți ajung la spital în această perioadă din cauza expunerii la căldură. Am avut pentru prima oară în acest an un pacient care a venit cu șoc termic, a adormit la soare, și a venit cu 42 de grade, la un pas de deces, a fost intubat, ventilat și adus la terapie intensivă.

Am reușit să-l salvăm și să scădem temperatura corpului ”, a declarat acesta. 

Cum ne protejăm de caniculă?

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a adormit la soare, pe plajă

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a adormit la soare, pe plajă

[Sursa foto: PixaBay]

Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne recomandă să ne hidratăm corespunzător în această perioadă și să ne ferim pe cât posibil de razele puternice ale soarelui pe o perioadă îndelungată de timp.

Citește și: VIDEO- Incendii de vegetație în Grecia. Ard pădurile de lângă Atena. România trimite încă 40 de pompieri în sprijinul autorităților elene

Zilele de vară se resimt deja în aerul inspirat de români, iar specialiștii ne recomandă, în primul rând, să nu neglijăm hidratarea corespunzătoare.  

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: O jucătoare de tenis a anunțat că și-a făcut cont pe OnlyFans și divorțează, după ce a fost eliminată de la Australian Open- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

În zilele caniculare de vară, specialiștii ne recomandă să ne hidratăm corespunzător, să consumăm cât mai multe lichide, dar să nu uităm de cel principal: apa. 

Într-o zi obișnuită, nutriționiști recomandă consumul a cel puțin 1,5 până la 2 litri de apă. În zilele călduroase însă, precum cele de vară, se recomandă să consumăm cel puțin 2,5 litri de lichide,  chiar dacă nu ne este sete.

Citește și: EXCLUSIV: Sfaturi pentru tratarea arsurilor solare și rutina de îngrijire în timpul verii/ Dermatolog: ”Gelul de aloe sau sucul de castravete, înlocuitori naturali pentru produsele ”după plajă”

Atunci când este prea cald, corpul nostru nu își mai poate regla temperatura. Atunci când apar simptome precum setea intensă, durerile de cap și greața, e dovada clară că suntem deja deshidratați.

Dacă aportul de apă recomandat este de 1,5 litri pe zi, vârsta, starea de sănătate și activitatea fizică și specificul consumatorului sunt factori care pot crește aportul de apă necesar, în special în perioade de căldură puternică.

Citeste si: Românii cu pensii între 1.300 şi 3.000 de lei urmează să primească bani în plus! Află care este motivul- kfetele.ro

Citeste si: Aamir Khan, despre conflictul aprig cu Salman Khan pe platourile de filmare ale filmului „Andaz Apna Apna”- radioimpuls.ro

Citeste si: În timp ce se tatua pe spate, un bărbat a făcut atac de cord și a murit- antena3.ro

Aporturile tuturor nou-născuților sunt de obicei acoperite de alăptare sau lapte. Pe de altă parte, pentru sugari, nevoia lor de apă este de trei ori mai mare decât cea a adulților. Între 4 și 13 ani, un copil trebuie să consume 1,17 litri pe zi. Apoi, de la vârsta de 14 ani, contribuția sa este echivalentă cu cea a adulților  ”, au declarat nutriționiștii, potrivit Playtech.

Citește și: VIDEO- Cele mai mari temperaturi din ultimii ani. Europa este învăluită într-un dom de căldură cu temperaturi infernale

De asemenea, la fel de importantă este aplicarea protecției solare atât pe față, cât și pe restul zonelor care vor fi atinse de soare. 

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si