Denisa Bratu este una dintre profesoarele de top din Sibiu, după ce a obținut anul acesta nota 10 la examentul de Titularizare 2023. Timp de un a am lucrat în învățământul privat, iar în 2020 a dat pentru prima dată titularizarea, obținând cea mai mare notă pentru materia pe care o predă, limba germană moderă.

După ce încheiat concediul creștere al copilului, anul acesta a dat din nou titularizarea și a obținut nota maximă.

Denisa Bratu a obținut nota 10 la Titularizare 2023

”Examenul de anul acesta nu mi-a pus piedici. Dacă studiezi periodic și cu pași mici, poți reuși să treci cu brio. Personal, am învățat în intervalul de somn de peste zi al copilului meu de 2 ani. Am reușit astfel să repet materia de mai multe ori, însă multe cunoștințe le aveam deja din perioada anilor de facultate și masterat și din perioada în care am mai predat”, spune profesoara.

Cum a ajuns să aleagă învățământul? ”Întotdeauna mi-am dorit să ajung la catedră. Este visul meu de când eram mică. Mereu am știut că voi ajunge să ajut copiii să învețe ceva de la mine, nu doar limba germană. Cu această ocazie doresc să le mulțumesc părintilor mei, care m-au susținut de la bun început și soțului meu, care m-a determinat să nu renunț nicio clipă și care a avut mereu încredere că voi reuși”, spune Denisa Bratu.

Profesori de nota 10 la Titularizare 2023

Profesori de nota 10 la Titularizare 2023

[Sursa foto: Pexels.com]

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Edu.ro Rezultate finale Titularizare 2023: Cum poți vedea online notele?

”Nu este de ajuns să stăpânești materia pe care o predai, trebuie să ai vocație și să iubești copiii”

Profesoara de 10 spune că nu s-a gândit niciodată să plece din țară: ”Am aici tot de mi-aș putea dori. Viitorul învățământului românesc ar putea arăta bine, dacă ar intra mai mulți profesori dedicați în sistem. Nu este de ajuns să stăpânești materia pe care o predai, trebuie să ai vocație și să iubești copiii. Consider că birocrația ocupă foarte mult timp din orele de muncă ale unui dascăl. Mult mai important este lucrul în sine cu elevii. Pe lângă aceasta, profesorii ar trebui respectați atât de elevi, cât și de părinți și de celelalte clase sociale.

Andrada Sandu, profesoara de sport de nota 10

Andrada Sandu a terminat Facultatea de Educație Fizică și Sport la Universitatea din Pitești, în anul 2021. După ce a activat ca profesoară la o școală gimnazială din Pitești, anul acesta a susținut examenul de titularizare la care a obținut nota 10.

Citește și: Repartizare Titularizare 2023: Când şi cum se face repartizarea candidaților pe posturile didactice?

”Anul acesta examenul de titularizare la disciplina Educație Fizica și Sport a fost destul de ușor, însă nu lipsit de provocări în rezolvarea subiectelor.

Consider că subiectele pot fi privite ca fiind “ușoare” doar din perspectiva unei persoane care s-a pregătit temeinic, drept dovadă nota pe care am reușit sa o obțin. Fără pregătire și multă munca nu aș fi putut obține aceasta performanță”, spune Andrada Sandu.

”Fără pregătire și multă munca nu aș fi putut obține aceasta performanță”

După ce a încercat să lucreze în mai multe domenii, Andrada a decis că are o înclinație specială pentru învățământ: ”Încă de mic copil am vrut să îmbrățișez o carieră didactică, lucru care nu s-a întâmplat imediat dupa finalizarea studiilor universitare. Între timp, a trebuit să exercit și alte profesii, ceea ce mi-a întărit și mai mult convingerea că de fapt menirea mea este îmbrățișarea unei cariere în domeniul învățământului. Relevant în acest sens este faptul ca într-un timp relativ scurt am schimbat mai multe locuri de muncă. Motivul era acela că nu mă ragăseam în nimic din ceea ce trebuia să fac pentru a-mi îndeplini responsabilitățile care mi se cuveneau în exercitarea profesiei respective”.

Andrada Sandu a obținut nota 10

Andrada Sandu a obținut nota 10

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani își pierde viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: Rezultate Definitivat 2023: Când se publică notele profesorilor, învățătorilor și educatorilor pe Edu.ro? Anunțul făcut de Ministerul Educației

”Cred ca este mare nevoie de o schimbare a programei școlare”

Profesoara consideră că schimbarea programei școlare ar trebui să fie o prioritate: ”Am încredere ca se poate ajunge la performanțe și la lucruri din ce in ce mai bune in învățământul românesc, sunt o optimistă. În ceea ce privește schimbările, cred ca este mare nevoie de o schimbare a programei școlare astfel încât materialul pe care elevii trebuie sa îl învețe sa devină mult mai atractiv si interactiv. Contează foarte mult ca ceea ce se însușește in teorie sa poată fi aplicat in practică cu ușurintă, ceea ce nu se întâmpla întotdeauna în momentul de față, din păcate”.

Citește și: EXCLUSIV: Olivia Pădurean, profesoara de 10 la Titularizare 2023: ”Există multe lucruri pozitive in învățământul românesc actual, eu fiind rezultatul acestuia”

Rezultatele finale de la examenul de Titularizare 2023 s-au afișat

Rezultatele finale de la examenul de Titularizare 2023 s-au afișat astăzi pe titularizare.edu.ro. Contestațiile s-au putut depune la sediile inspectoratelor școlare județene sau s-au transmis prin e-mail pe 18 și 19 iulie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si