Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, a lansat un apel public pentru construirea unei toalete în interiorul grădiniței din localitate. Demersul a fost inițiat pentru că bugetul local, foarte mic, nu permite astfel de investiții.

Citește și: „Școală altfel” în Satu Mare. Instituția se află într-un bloc de locuințe, iar elevii sunt nevoiți să coboare de la etajul patru la parter pentru a merge la baie: „O situație cu totul deplasată”

Claudiu Constantin, primar comuna Lopătari: „Avem aici un spațiu care a fost arhivă și este cel mai bun spațiu pentru a amenaja o toaletă aici. Sunt aproximativ 13 metri pătrați care se pretează pentru o toaletă într-o grădiniță.”

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Până atunci, elevii sunt nevoiți să meargă la toaleta amenajată în curtea grădiniței.

Citește și: Elevii din Rusia vor fi instruiți pentru atacurile cu pușca și vor învăța cum să respingă drone. Ce presupun cursurile de pregătire militară? Ar urma să fie introduse în școli de la 1 septembrie

Apelul primarului nu a rămas fără răspuns. Câteva persoane și-au arătat dorința de a susține acest demers, fie cu materiale de construcții sau cu forță de muncă.

Localnicii din comună susțin că este mare nevoie de un grup sanitar nou la grădinița lor.

„Copiii sunt mici, trebuie toaletă la copii. Au nevoie înăuntru, sigur.”

700 de unități de învățământ au toaletele în curte

De altfel, Buzăul este în topul județelor unde școlile și grădinițele au cele mai multe toalete în curte. Pe primul loc este Vaslui, acolo, 11 unități de învățământ au toaleta afară, ca-n secolul trecut.

În total, peste 700 de școli și grădinițe din România se regăsesc în această situație rușinoasă.”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si