De două săptămâni, Adelin a renunțat la telefonul smart pe care îl avea, în favoarea unuia clasic.

Generația Z preferă telefoanele clasice, cu butoane, în locul smartphone-urilor

„Am renunțat la rețelele sociale, ăsta a fost primul pas dar tot n-a fost suficient, tot mai pierdeam timp pe Youtube, pe aplicațiile astea și până la urmă am decis că, pentru moment, asta ar fi cea mai bună decizie: să trec la un telefon de modă veche”,

a explicat Adelin.
Speră că downphone-ul adică, cel care are doar funcțiile de bază, să-l țină departe de tentațiile platformelor de socializare.

„În primele zile a fost mult mai dificil trecerea asta pentru că, creierul era obișnuit, cum am zis, cu telefonul, dar acum deja încep să nu mai simt așa mare nevoie”.

Și Alexandru a folosit timp de o lună telefonul cu butoane.

„A fost ok, da, îmi lipseau anumite chestii, aveam anumite ticuri să intru pe Instagram, să stau să postez story-uri. Aveam mai mult timp, petreceam mai mult timp cu părinții, prietenii, nu eram așa distras tot timpul și a fost o experiență pozitivă”, spune Alexandru.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

După ce s-a reîntors la telefonul smart, timpul de utilizare a crescut considerabil și ia în calcul să mai facă o schimbare în viitorul apropiat.

„- Cât timp petreci tu acum pe telefon?

- Cred că în jur de șapte ore... cred că șapte ore pe zi”.

Este un adevărat fenomen la nivel global în care, tinerii care s-au născut cu telefonul inteligent în mână preferă să le folosească acum pe cele care erau în vogă în anii 2000.

„Tinerii se cam sperie un pic că stau prea mult în fața ecranelor și poate că și ăsta este un motiv. Încearcă să ajungă la un echilibru să aibă cumva un echilibru și în partea asta de folosire a ecranului și a telefonului”, transmit psihologii.

Piața de smartphone-uri a înregistrat o scădere record la finalul anului trecut. Vânzările au scăzut cu aproape 20 la sută într-un singur an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si