Update: Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat, marți, la atacurile cu drone împotriva capitalei Rusiei spunând că „pericolul există” dar că „se iau măsuri”.

„Pericolul există, acest lucru este evident, dar se iau măsuri”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, potrivit agenţiilor de presă ruse. Vorbind la o conferință de presă în capitală, Peskov a refuzat să comenteze mai mult despre atac, menționând că o evaluare "expertă" poate fi dată doar de armată.

Purtătorul de cuvânt a declarat că nu există nimic în comun între atacul cu drone asupra unui zgârie-nori din Centrul Internațional de Afaceri din Moscova și atacul terorist de la 11 septembrie 2001 împotriva turnurilor gemene din New York. 

Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat că imobilul de 50 de etaje a fost avariat în urma atacului cu drone. Revenind la chestiunea extinderii formatului BRICS, o grupare formată din Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud, Peskov a declarat că există "nuanțe" în această privință între membrii blocului. 

"Subiectul extinderii BRICS este prioritar pe ordinea de zi, inclusiv pe cea a viitorului summit. Acesta este un subiect important, deoarece vedem că tot mai multe țări fac declarații cu privire la intențiile lor de a se alătura acestui grup. Într-adevăr, în cadrul BRICS, există anumite nuanțe între membri cu privire la subiectul extinderii, iar toate aceste nuanțe, desigur, vor fi discutate în timpul viitorului summit", a declarat el. 

 

Un nou atac cu drone a fost lansat asupra Moscovei. Primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, a declarat pe Telegram că imobilul este același care a fost lovit duminică în timpul unui alt atac cu drone ucrainene. Din fericire, nu au fost raportați răniți în urma atacului de marți. 

Nimeni nu a fost rănit în atacurile de marți

Dronele ucrainene au lovit de mai multe ori regiunea capitalei Rusiei în luna iulie, dezvăluind vulnerabilitatea Moscovei, în timp ce războiul Rusiei în Ucraina se prelungește în cea de-a 18-a lună.

Atacurile, inclusiv cel de marți, au vizat inclusiv cartierul de afaceri Moskva-Citi, aflat la câțiva kilometri vest de Kremlin, provocând nervozitate în rândul angajatorilor și angajaților de acolo, care au simțit că războiul a ajuns în centrul ”nervos” al Rusiei. 

Citește și: Cine sunt "fantomele din Bahmut", lunetiștii care îi dau fiori reci lui Vladimir Putin

 Atacurile, inclusiv cel de marți, au vizat inclusiv cartierul de afaceri Moskva-Citi, aflat la câțiva kilometri vest de Kremlin.

Atacurile, inclusiv cel de marți, au vizat inclusiv cartierul de afaceri Moskva-Citi, aflat la câțiva kilometri vest de Kremlin.

[Sursa foto: BBC]

Gigantul tehnologic Yandex, care are birouri în jurul capitalei ruse, inclusiv în Moskva-Citi, le-a cerut angajaților să părăsească birourile noaptea, când au avut tendința de a avea loc lovituri asupra capitalei ruse.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Statele Unite nu încurajează sau nu permit atacuri în interiorul Rusiei, a declarat luni coordonatorul Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, John Kirby, pentru CNN.

Atacurile rusești asupra orașelor ucrainene au lăsat în urmă un șir de morți și răniți, determinându-l pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenskyy să sublinieze nevoia Ucrainei de arme cu rază lungă de acțiune. Cel puțin șase persoane au fost ucise de două rachete rusești care au lovit orașul Kryvyi Rih din sudul Ucrainei, orașul natal al lui Zelensky, au declarat luni oficialii ucraineni.

Zi de doliu în orașul natal al lui Zelensky după atacul rușilor

Guvernatorul regional, Serhiy Lysak a anunțat o zi de doliu în oraș, precizând că printre morți se numără o fetiță de 10 ani și mama acesteia. Alte 75 de persoane au fost rănite, inclusiv șase copii cu vârste cuprinse între 4 și 17 ani. Ministrul ucrainean de interne Ihor Klymenko a declarat că rachetele au lovit o clădire de apartamente și o clădire universitară. 

Citește și: Papa Francisc cere Rusiei să revină la acordul pentru exportul de cereale din Marea Neagră: Grâul este darul lui Dumnezeu!

Atacurile rusești asupra orașelor ucrainene au lăsat în urmă un șir de morți și răniți.

Atacurile rusești asupra orașelor ucrainene au lăsat în urmă un șir de morți și răniți.

[Sursa foto: INews]

La clădirea rezidențială avariată, aproape 150 dintre locuitorii clădirii au reușit să iasă singuri, iar 30 au fost ajutați de salvatori, a declarat guvernatorul. În timpul discursului său video nocturn, Zelensky a declarat că datele preliminare arată că cele două rachete au fost lansate spre Kryvyi Rih de pe teritoriul Crimeii ocupate temporar, din zona Dzhankoy.

"Acest lucru dovedește din nou și din nou că, pentru siguranța orașelor noastre, pentru protejarea vieții normale a ucrainenilor și a copiilor noștri, armata noastră trebuie să aibă suficiente arme cu rază lungă de acțiune, suficiente mijloace pentru a învinge teroriștii. Presiunea sancțiunilor mondiale împotriva Rusiei merită o creștere semnificativă", a declarat el.

Cel puțin șase persoane au fost ucise de două rachete rusești care au lovit orașul Kryvyi Rih din sudul Ucrainei.

Cel puțin șase persoane au fost ucise de două rachete rusești care au lovit orașul Kryvyi Rih din sudul Ucrainei.

[Sursa foto: INews]

"Aceasta este deja un fel de realitate de genocid... Kryvyi Rih", a declarat consilierul lui Zelensky, Mykhailo Podolyak, pe X, cunoscut anterior sub numele de Twitter. "Dreptul internațional nu va funcționa niciodată dacă agresorul nu vede o putere reală în spatele său. Puterea începe cu închiderea cerului ucrainean cu sisteme de apărare antirachetă și de apărare aeriană", a adăugat el.

Rușii au atacat luni regiunea Kherson, ucigând mai multe persoane

Loviturile rusești din regiunea Kherson au ucis luni patru persoane și au rănit alte 17, printre care o fată de 16 ani. Guvernatorul Oleksandr Prokudin a declarat că una dintre persoanele ucise, precum și șase dintre cele rănite, lucrau la o companie de utilități când aceasta a fost atacată. Alte cinci persoane rănite erau voluntari. În cursul zilei de luni, forțele rusești au lansat un nou atac împotriva orașului Kherson, vizând districtul Korabel; între timp, un atac asupra orașului Beryslav a ucis un alt bărbat. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citește și: Luptătorii lui Putin s-au transformat în „trupe zombi”. Soldații sunt dependenți de droguri și alcool, după ce au fost transformați în „mașini de ucis”: „Zombii agresivi vor umple în curând străzile orașelor noastre”

Prokudin a declarat că bombardamentele intense se datorează faptului că Rusia își reface forțele pe malul estic al râului Dnipro.

Un atac asupra orașului Beryslav a ucis un alt bărbat. 

Un atac asupra orașului Beryslav a ucis un alt bărbat. 

[Sursa foto: Voanews]

Oficiali guvernamentali americani vor participa la summitul privind Ucraina programat în Arabia Saudită, a anunțat luni purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, în timpul unui briefing, precizând că nu poate oferi mai multe detalii. Wall Street Journal a relatat sâmbătă că Arabia Saudită va invita la discuțiile la nivel înalt statele occidentale, Ucraina și principalele țări în curs de dezvoltare. Se pare că summitul Arabiei Saudite ar urma să aibă loc la Jeddah în weekend pentru a se discuta despre implementarea planului de pace al lui Zelenskyy astfel încât războiului Rusiei în Ucraina să ia sfârșit.

Citește și: De ce și-a retras Rusia armata din drumul către Kiev? Putin a spus tot! „Asta ni s-a cerut”

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a cerut încetarea războiului "irațional" din Ucraina și a îndemnat ca viitoarele discuții de pace din Orientul Mijlociu să includă reprezentanți atât din partea Ucrainei, cât și din partea Rusiei. Lopez Obrador a declarat că Mexicul va participa la discuțiile de pace doar dacă vor fi prezente ambele părți. Președintele mexican a încercat să își mențină țara neutră în război, deși guvernul său a susținut unele rezoluții importante ale ONU împotriva Rusiei. Mexicul a refuzat să trimită arme în Ucraina și nu a impus sancțiuni împotriva Rusiei. 

Kremlinul a declarat luni că va "urmări" întâlnirea, dar că nu vede în prezent condiții pentru discuții de pace cu Kievul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si