De astăzi, 14 alimente de bază ar trebui să aibă prețuri mai mici. Ordonanța Guvernului care plafonează adaosul comercial la 20% este în vigoare în acest moment.

Mădălina Bichir, reporter Kanal D, ne aduce mai multe informații:

„Într-adevăr, vorbim despre 14 alimente de bază care ar trebui să ne scoată mai puțini bani din buzunare. Vorbim despre pâinea albă de 300-500 de grame, zahărul și mălaiul la 1 kilogram, uleiul de floarea soarelui la 1 litru.

De asemenea, o parte din carnea de porc și carnea de pui, câteva dintre fructele și legumele proaspete, dar și câteva lactate.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Noi ne aflăm într-o piață din Capitală și am aruncat o privire prin galantare. Am observat că la o singură tarabă prețul este plafonat. Mai exact, adaosul comercial este plafonat la telemeaua de vacă și cașcavalul de vacă. Inițial prețul era 32 lei/kg acum, după plafonarea adaosului comercial, este de 25 lei/kg.

Am vorbit și cu mai mulți reprezentanți ai retailerilor și mi-au spus că aplicarea acestei ordonanțe este încă un haos.

Așadar, va mai dura până când toți comercianții vor putea implementa această plafonare.”, transmite Mădălina Bichir, reporter Kanal D.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si