Par niște clădiri abandonate imobilele care găzduiesc viitorii ingineri, medici sau profesori.

Condiții precare în căminele studențești din Grozăvești

Chiar și așa, acesta este locul pe care mulți studenți îl numesc acasă.

„Multe camere arată deplorabil cu faianță și gresie spartă, cu bateriile de la chiuvete care sunt sparte și picură. M-am confruntat cu problema chiuvetei la care bateria curgea”.

Încă de când a preluat camera de cămin, Ioana a găsit și colegi nepoftiți: „Gândaci am avut în cameră de când am luat-o, dar după aceea, văd că nu au mai apărut”.

Pe timpul vacanței, însă, doar o parte dintre cămine sunt deschise pentru studenți. Altele au intrat în renovare. Reprezentanții Universității spun că imobilele închise pe timpul verii vor fi igienizate astfel încât la toamnă camerele să își poată primi studenții. Numai că aceștia sunt sceptici. Realitatea bate însă așteptările. Cum problemele se țin lanț, nu doar interiorul căminelor le de bătăi de cap studenților ci și paza și protecția. Acum două zile un student din campusul din Grozăvești a reclamat un furt.
„Un coleg de-al meu din conducere, Director de Proiecte, a sesizat la ora patru dimineață, acum două zile, că i s-a furat din cameră, o cameră care era la parterul căminului D niște bunuri în valoare de aproape 10 mii de lei”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

După acest incident, reprezentanții Universității au decis să schimbe agenții de pază din căminele din Grozăvești și să refacă gardurile, iar în campus să fie o singură cale de acces.

Schimbări inutile, însă, din moment ce oamenii străzii au intrat și astăzi în incinta campusului ca la ei acasă.

„- Nu vă spune nimeni nimic?

- Nu mi-a spus nimeni nimic. Eu dorm doar pe iarbă în curte la cămin”.

Pentru aceste condiții execrabile, studenții plătesc lunar sume cuprinse între 180 și 350 de lei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si