„Avem gard electric, a trecut pe lângă câine și s-a dus în oborul de oi. Haideți să vă arăt cum le-a mâncat. A sărit gardul, a sărit la vecinul.”

„Uite, uite ce a făcut ursul. Astea sunt lupte. Uite cum le-a mâncat.”

Grajdul acestui crescător de animale arată ca după război. Ursul care a băgat spaima în localnicii din Aldeni, a făcut prăpăd și în gospodăria lui.

Deși aceasta este împrejmuită cu un gard electric, sălbăticiunea a reușit să îl evite și a ucis mai multe oi și capre. Și nu este singurul sătean în această situație.

Citește și: VIDEO- Sărbătoare mare la rezervația din Guangzou, China. Trei urși panda au împlinit 9 ani și au avut parte de surprize inedite

„Ursul a intrat pe aici. A rupt gardul. Se cunosc ghearele sau colții, cum a tras de ele.”

Localnicii din Aldeni sunt terorizați de prezența unui urs

Oamenii din comună sunt terifiați la gândul că ursul poate ajunge și în ograda lor. Mai ales noaptea, când animalul sălbatic pornește în căutarea hranei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Cum să nu-ți fie teamă de urs? Suntem oameni, suntem în vârstă, nu putem ieși pe stradă așa că ne e frică de urs.”

„Așa ceva nu s-a auzit. Problema e că sunt în pericol viețile oamenilor.

Animale ca animale, dar nu se ia nicio măsură.”

Deși sătenii au cerut în repetate rânduri ajutorul autorităților, situația nu se schimbă, iar fiecare nouă dimineață înseamnă, de fapt, o inventariere a pagubelor de peste noapte.

Petrache Mirzea, primar Cernătești: „La două zile a atacat. Azi noapte două capre și patru oi, nu știu ce putem face.”

În localitate a venit recent și un reprezentant al fondului de vânătoare, culmea, tot pentru un bilanț al pagubelor.

Mihai Neamțu, reprezentat fond de vânătoare: „În jur de 200 de kilograme. E mai mare. Și soluții legale cam care ar fi? Soluții legale nu prea avem. Este intravilan, noi nu avem ce face, ca asociație. Nu putem interveni decât un extravilan.”

În fiecare noapte, locuitorii primesc avertizării prin sistemul Ro-Alert, însă animalele se pun pe fugă imediat ce apucă să se hrănească. Din disperare de cauză, sătenii fac un apel chiar și către Ministerul Mediului, în speranța că ursul care face prăpăd în satul lor va putea fi relocat în pădure.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si