Atacul din portul Novorossiisk este o premieră care a determinat sistarea temporară a mişcării navelor, potrivit unui operator petrolier din acest port.

Mai multe explozii şi focuri de armă s-au auzit în apropiere de Novorossiisk vineri dimineaţă.

Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.

Apărarea aeriană rusă a doborât, de asemenea, vineri dimineaţă, 10 drone ucrainene deasupra Crimeei şi a anihilat alte trei cu ajutorul bruiajului electronic, potrivit agenţiei TASS, care citează Ministerul rus al Apărării.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O companie care se ocupă cu încărcarea de țișei pe petrolierele din Novorossiisk, spune că portul a interzis temporar orice fel de mișcare a navelor. Instalaţiile nu au fost avariate, iar încărcarea petrolului a continuat pe petrolierele care erau deja ancorate.

 

Explozii puternice aproape de Novorossiisk  

Mai multe videoclipuri postate online pe Astra arată mișcarea navelor în largul coastei, pe fundal auzindu-se zgomotul unor focuri de armă care vin din direcția mării.

Serviciile de urgenţă din Novorossiisk au confirmat informațiile privind exploziile, iar serviciile de securitate au fost informate, a anunţat agenţia rusă de ştiri RIA.

Este unul dintre cele mai mari porturi de la Marea Neagră.

Confruntările din Marea Neagră şi din porturile adiacente s-au intensificat de când Rusia a refuzat luna trecută să prelungească acordul care permitea exportul în siguranţă de cereale din porturile ucrainene. Dronele şi rachetele ruseşti au lovit mai multe instalaţii portuare ucrainene şi silozuri de cereale de la Marea Neagră sau din apropierea acesteia. Rusia a raportat, de asemenea, un atac al dronelor maritime ucrainene asupra navelor sale de război care escortau o navă civilă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si