Lubenița de Gottlob, devenită brand local și marcă înregistrată la OSIM este vedeta verii. Cristian cultivă zece hectare și estimează că va avea o producție de aproximativ 500 de tone.

Lubenița de Gottlob, vedeta verii

Cât despre profit: „Adaosul este foarte mare al comercianților. Producătorul câștigă mai puțin. Comercianții vor să câștige mai mult ca și producătorii. Noi am făcut investiție începând din primăvară de la plante, la îngrășăminte.

Îngrășămintele s-au scumpit foarte mult”, spune Cristian.

Producția de lubeniță e mai mică la Gottlob cu 40 la sută față de anul trecut.

Citește și: VIDEO- Deliciul estival vine din Dăbuleni: Pepenii proaspeți ajung în piețele din toată țara la prețuri irezistibile

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O lubeniță bine coaptă și gata de vânzare arată precum aceasta, are peste cinci kilograme, iar, din câmp, prețul pornește de la 1,50 lei pe kilogram, în timp ce aici, la una din tarabele din Timișoara, prețul unui kilogram de lubeniță ajunge chiar și la cinci lei.


Maria Lezeu cultivă lubeniță de 35 de ani. Pentru a scăpa de intermediari s-a hotărât să își vândă marfa singură. Parcurge 53 de kilometri până în Timișoara, unde cere cinci lei pe kilogram.

Problema e că în multe alte cazuri profită doar intermediarii. În cazul pepenilor de Gottlob prețul crește de la 1,5 la cinci lei pe kilogram în numai 53 de kilometri. O lubeniță mai mare ajunge să fie mai scumpă decât carnea.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si