Două treimi din Slovenia au fost cotropite de inundații. Este cel mai mare dezastru natural care a lovit vreodată țara, iar coșmarul încă nu s-a încheiat pentru că și în următoarele trei zile este cod roșu de ploi torențiale.
Dezastru de sute de milioane de euro în Slovenia
Două treimi din teritoriul Sloveniei și două milioane de oameni au căzut pradă inundațiilor nemaivăzute vreodată în istoria țării.
Slovenia cere cu disperare acum ajutorul Uniunii Europene și NAT pentru a face față urmărilor celui mai mare dezastru natural care a lovit țara.
Ploile au adus cantități uriașe de apă. Au căzut din cer râuri, iar cantitățile de apă acumulate au fost chiar și de două sute de litri pe metru pătrat, un record greu de egalat.
Sunt distruse case, drumuri, poduri, căi ferate, structura de alimentare cu apă și infrastructura energetică.
Pagubele provocate sunt estimate la 500 de milioane de euro, într-un bilanț provizoriu.
În plus ploile, inundațiile apocaliptice și alunecările de teren au luat cu ele și patru vieți.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citește și: VIDEO- Apocalipsa din Slovenia vine spre noi. Meteorologii anunță ploi abundente vânt puternic și inundații în vestul țării
În atâta disperare și nevoi apar și povești incredibile, cum este cea a pompierului voluntar Sandy Zaid, unul dintre cei care au salvat copiii dintr-o grădiniță inundată de torente. Fotografia lui s-a viralizat imediat ce s-a aflat că în timp ce el era erou, casa îi era cotropită de ape.
Agenția slovenă de mediu menține alerta pentru noi inundații vremea extremă a adus cantități impresionante de grindină și în Italia, în orașul Tricesimo, din provincia Udine.
Ieri s-au format pe străzi râuri de gheață, iar peste weekend la peste trei mii trei sute de metri altitudine, în nordul Italiei, în Alpi, furtuna Patricia a transformat ploile abundente în ninsoare și s-au înregistrat minus șase grade.