Transportatorii avertizează că polițele RCA se vor scumpi din toamnă odată cu expirarea perioadei de plafonare. În același timp autoritatea de supraveghere financiară propune prelungirea perioadei de valabilitate pentru polițele Euroins, până la finalul anului.

Diana Buzea vine cu toate detaliile.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la stațiile de alimentare cu carburant

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"- Bună seara, Diana, te ascultăm! Ești în direct!

- Bună seara, Cristian. Vorbim în primul rând despre un avertisment al Confederației Transportatorilor. Aceștia spun că românii ar trebui să se pregătească pentru prețuri mai mari pentru polițele RCA din toamnă. Prețurile vor crește cu 50%, pentru că și măsura de plafonare a polițelor va expira. În acest moment vă reamintesc că polițele RCA sunt plafonate la nivelul din luna februarie pentru o perioadă de șase luni. Și vă dau aici și un exemplu concret: un șofer de până la treizeci de ani care conduce o mașină cu o capacitate între o mie două sute și o mie patru sute de centimetri cubi, plătește în acest moment o asigurare de aproximativ 1900 de lei, însă din toamnă asigurarea va deveni de aproximativ 2900 de lei.

În același timp polițele RCA încheiate de Euroins ar putea să fie prelungite cu nouăzeci de zile dacă guvernul va accepta acest lucru, pentru că este o propunere făcută de ASF. ASF a cerut Guvernului să vină cu o ordonanță de urgență ca polițele să fie prelungite până în luna decembrie în loc de luna septembrie, așa cum este în acest moment. Atât de aici, Cristian, înapoi la tine!"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si