IICCMER a marcat Ziua europeană a comemorării victimelor stalinismului şi nazismului printr-o depunere de coroane la fostul penitenciar de la Râmnicu Sărat. Au fost prezenți și reprezentanții autorităților locale și participanții la cea de a XV-a ediție a Universității de Vară de la Râmnicu Sărat.

Proiectul are deja asigurată o finanțare de 9 milioane de euro

”Închisoarea tăcerii”  este singurul Memorial dedicat victimelor regimului totalitar comunist asumat de către statul român, proiect ce are deja asigurată o finanțare de 9 milioane de euro, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul se bucură de un larg suport din partea comunității și autorităților locale din Râmnicu Sărat și din Județul Buzău, dat fiind imensul său potențial turistic și educațional, precum și din partea comunității științifice naționale și internaționale.

”Închisoarea tăcerii” de la Râmnicu Sărat

”Închisoarea tăcerii” de la Râmnicu Sărat

Nerespectarea termenelor fixate în contractul de finanțare poate avea drept consecință pierderea finanțării europene. Până în momentul de față, IICCMER a întreprins toate demersurile și a îndeplinit toate obligațiile care îi reveneau în procesul de autorizare a lucrărilor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: EXCLUSIV- 23 august era cea mai importantă sărbătoare comunistă. Bogdan Preda (IICCMER): ”Mulți români erau conștienți de manipularea și exagerarea propagandei comuniste și priveau sărbătoarea cu un grad de scepticism și formalism”

Apelul urgent făcut de IICCMER

”Este imperios necesar ca toate formalitățile de care depinde demararea proiectului de amenajare a Memorialului ”Închisoarea Tăcerii” și de construcție a Centrului Educațional privind Comunismul în România să fie îndeplinite neîntârziat.

Cu resurse limitate, dar cu mult entuziasm și convingere, IICCMER a făcut tot ceea ce trebuia să facă, astfel încât amenajarea să înceapă. Am obținut, încă din luna mai, ultimul document instituțional care se afla în sarcina noastră, anume autorizația de construire.

Consider că este momentul să exprim public o realitate. Eforturile tuturor celor care au făcut posibil ca finanțarea să se facă din banii comuni ai Uniunii Europene vor deveni inutile, fără implicarea rapidă și competentă a autorităților centrale responsabile. Atragem atenția asupra faptului că neînceperea proiectului în toamna acestui an pune în pericol asigurarea integrală a finanțării prin PNRR, context în care va fi necesar ca realizarea și finalizarea investiției să fie susținute cu fonduri de la bugetul de stat.

Proiectul are deja asigurată o finanțare de 9 milioane de euro

Proiectul are deja asigurată o finanțare de 9 milioane de euro

Restaurarea „Închisorii Tăcerii” este o datorie de onoare

Citește și: EXCLUSIV- ”Arsenie. Viața de apoi”, din 1 septembrie la cinema. Regizorul Alexandru Solomon: ”Fiecare recunoaște în Arsenie Boca o parte din sine sau ceva ce îi displace. Unii îl văd ca ascet, alții ca rockstar, unii dubios, manipulator, alții ca sfânt”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Momentul tragic în care o tânără influenceriță de 24 de ani și-a pierdut viața sub privirile îngrozite ale prietenei sale- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

O asemenea evoluție va avea un impact negativ nu doar asupra IICCMER, ci și asupra Guvernului în ansamblul său, asupra României.

Restaurarea „Închisorii Tăcerii” este o datorie de onoare pe care România de astăzi o are față de cei care au suferit și au murit în astfel de locuri. Este un examen de conștiință pe care România nu-l poate rata din cauza unor neînțelegeri birocratice’’, a declarat Daniel Șandru, Președintele executiv al IICCMER.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si