Ordonanța care plafonează adaosul comercial pentru 14 alimente de bază ar fi trebuit să expire la sfârșitul lunii octombrie, dar a fost prelungită până pe 31 decembrie. Deși vestea ar trebui să îi bucure pe români și să le scoată mai puțini bani din buzunare, se va întâmpla exact contrariul, avertizează chiar comercianții.

Românii, dezamăgiți de marea ieftinire

„Dacă va ține mai mult de trei luni vom fi nevoiți să scumpim și alte produse.

Aici sunt 14 categorii, dar dincolo sunt mii de produse. Nu avem de unde! Cum Guvernul n-are bani, nici noi nu avem de unde”, spune un comerciant.

Citește și: Un copil de zece ani a petrecut opt ore într-un copac pentru a se salva de inundațiile din Spania

Până acum plafonarea s-a văzut doar de la Guvern, se plâng oamenii. În schimb, Consiliul Concurenței anunța că alimentele de bază s-au ieftinit în august cu 43 la sută față de luna iunie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

„Cele mai mari ieftiniri s-au înregistrat la fructe și legume, ne spune aceeași instituție, brânza telemea ar trebui să fie mai ieftină cu 13 procente, iar tacâmurile de pui, de exemplu, cu 10 la sută, însă, în realitate oamenii spun că nu au văzut reduceri mai mari de câțiva bani”, a transmis Mădălina Bichir, reporter Kanal D.

„Alimentele au continuat să se scumpească în luna august, iar perspectivele indică noi creșteri de prețuri în condițiile scumpirii carburanților și în general a costurilor operaționale.

Comercianții au plafonat adaosul la produsele de pe lista Guvernului și și-au scos pierderea din scumpirea celorlalte alimente. Per ansamblu, vânzătorii au ieșit pe plus, iar românii pe minus”, spun specialiștii.

Românii resimt pierderile în portofele.

În acest moment, în unele magazine, uleiul la un litru se vinde cu 11 lei, laptele cu 1,5 la sută grăsime cu 8 lei și 40 de bani, iar făina costă peste 4 lei, prețuri asemănătoare cu cele de dinainte de marea ieftinire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si