Prim-ministrul Indiei, Narendra Modi, a folosit numele Bharat pe invitațiile la cină pe care le-a trimis liderilor străini la summitul G-20.

„Guvernul Modi a luat toate măsurile necesare pentru a face din India un adevărat Bharat. Vom înflori în continuare sub numele de Bharat. Numele India a fost dat de britanici”, a anunțat președintele baroului de la Curtea Supremă, Adish Aggarwala.

Citește și: O profesoară a mers beată la lucru, în prima zi de școală. A fost dată afară cu tot cu paharul său cu vin: „O să fiu concediată?”

„Vom înflori în continuare sub numele de Bharat”

Noul viitor nume al Indiei nu este chiar atât de nou pentru că acesta ar fi fost dat țării în urmă cu ani de zile și chiar ar apărea în textele antice, scrie DCnews.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Care este, de fapt, diferența dintre zahărul din trestie și zahărul din sfeclă de zahăr. Care este mai sănătos- antena3.ro

Citeste si: Firma românească unde un simplu șofer are un salariu mai mare decât un prefect face angajări. Ce meserii se caută- wowbiz.ro

Încă de la jumătatea anului 2023, India a depășit China în ceea ce privește populația. A devenit țara cu cea mai mare populație din lume.

În India nu s-a mai efectuat un recensământ încă din anul 2011.

Ultimul recensământ ar fi trebuit să se desfășoare în anul 2021, însă a fost amânat din cauza pandemiei de COVID-19. Așadar, în prezent, India nu dispune de ncio dată oficială recentă cu privire la numărul locuitorilor săi.

Guvernul lui Narendra Modi este acuzat de critici că întârzie intenționat cu recensământul pentru a nu face cunoscute date despre aspecte sensibile precum șomajul înaintea alegerilor naționale din anul 2024.

India stă prost la capitolul economie, iar găsirea unui loc de muncă este destul de grea. Potrivit sursei citate anterior, jumătate din populația Indiei ar avea mai puțin de 30 de ani. Astfel, tinerii care ajung în fiecare an pe piața muncii se confruntă cu dificultăți în a-și găsi un loc de muncă.

Citește și: „Cel mai deranjant site de pe internet” poate să găsească orice poză cu tine din mediul online. Cum funcționează

Printre problemele Indiei se numără și dificultățile pentru a produce electricitate, hrană, precum și numărul de locuințe pentru mulțimea de oameni ce trăiește în această țară.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si